Mihajović otišao u Kinu: Radnički mi je oživeo karijeru

Doskorašnji fudbaler Radničkog Stefan Mihajlović uspešno je realizovao transfer u kineski klub Guižou Hengfeng. Nakon jedne sezone provedene na Čairu ovaj napadač pronašao je inostrani angažman u sve atraktivnijoj kineskoj ligi. U dresu Radničkog imao je izuzetno uspešnu godinu. Postigao je 16 golova, bio je u vrhu liste strelaca u Superligi Srbije, a sada ima priliku da se oproba i pokaže u Kini. Sa novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Radnički je na taj način nastavio dobru praksu transfera svojih igrača u inostrane klubove, a novina je što ga pored evropskih, sada prate i ostali timovi širom planete. Sve ovo pokazuje da je Radnički na pravom putu i da je cenjen, kako u srpskom fudbalu, tako i na međunarodnoj sceni. U poslednje tri godine Radnički je možda i najuspešniji klub u Srbiji po promociji mladih talentovanih igrača i trensferima svojih fudbalera.

Stefan Mihajlović je po potpisivanju ugovora sa svojim novim timom naglasio koliko mu je Radnički pomogao da oživi karijeru.

-Nakon odlaska iz Niša želim da istaknem da sam veoma srećan i zahvalan zbog protekle sezone provedene u Radničkom. U tom klubu su me svi fenomenalno primili i dali mi pravu šansu da se pokažem. U Niš sam došao posle veoma teške povrede, preloma noge i ne baš uspešne sezone provedene u Radu. Prvi čovek kluba Ivica Tončev  prepoznao je moj potencijal i video da mogu biti pojačanje za Radnički, a ja sam svojim pristupom i igrama to i pokazao. Ukazanu priliku sam iskoristio na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom želim da se zahvalim na toj prilici i poverenju upravi Radničkog na čelu sa gospodinom Tončevom.

Ovaj robusni napadač  je tokom karijere promenio mnogo klubova, a kako kaže nigde se nije osećao bolje nego u Radničkom.

-Za svojih 25 godina promenio sam sedam klubova, od Crvene zvezde, preko Vojvodine, pa sve do Radničkog. Mogu slobodno da kažem da je Radnički jedini klub u kome sam mogao da se dokažem i pokažem u pravom svetlu, klub u kome igrači igraju po kriterijumima kvaliteta i po zasluzi. Smatram da je Radnički  najorganizovaniji klub u kome sam igrao, a što se tiče svih propratnih stvari – plata, opreme i odnosa prema igračima, mogu da ga uporedim sa Švajcarskom. Sve je u Nišu bilo “u dan”.  Naravno, nakon ovakve sezone, dobili smo pet ponuda za transfer, od kojih sam izabrao put u Kinu. Zato bih još jednom želeo da pohvalim i da istaknem da je IvicaTončev i uprava koju je odabrao od Radničkog napravila klub o kome danas ponovo priča Evropa, Azija i čitav fudbalski svet, a smatram da je ovo tek početak pravog razvoja Kluba. Savetujem svakog domaćeg igrača,  a pogotovo mlade fudbalere da im moj primer bude za nauk pri izbotu nove sredine u kojoj će igrati i razvijati se. Hvala i svim ljudima u Nišu, ovde sam dočekan raširenih ruku, a posebno navijačima koji su nas od prvog dana pratili i bodrili. Radnički je danas klub koji  igra za gol više što se meni posebno sviđa- završio je Mihajlović.

Uz prijateljski rastanak sa rukovodstvom kluba, v.d. predsednikom Draganom Markovićem, generalnim direktorom Dejanom Propadalom i sportskim direktorom Markom Jovanovićem, Stefan Mihajlović je istakao i da mu je želja da se u Radnički ponovo vrati.

Поделите чланак на
Вашој друштвеној мрежи

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+

Последњи чланци

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *