Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Михајовић отишао у Кину: Раднички ми је оживео каријеру

Доскорашњи фудбалер Радничког Стефан Михајловић успешно је реализовао трансфер у кинески клуб Гуижоу Хенгфенг. Након једне сезоне проведене на Чаиру овај нападач пронашао је инострани ангажман у све атрактивнијој кинеској лиги. У дресу Радничког имао је изузетно успешну годину. Постигао је 16 голова, био је у врху листе стрелаца у Суперлиги Србије, а сада има прилику да се опроба и покаже у Кини. Са новим клубом потписао је двогодишњи уговор.

Раднички је на тај начин наставио добру праксу трансфера својих играча у иностране клубове, а новина је што га поред европских, сада прате и остали тимови широм планете. Све ово показује да је Раднички на правом путу и да је цењен, како у српском фудбалу, тако и на међународној сцени. У последње три године Раднички је можда и најуспешнији клуб у Србији по промоцији младих талентованих играча и тренсферима својих фудбалера.

Стефан Михајловић је по потписивању уговора са својим новим тимом нагласио колико му је Раднички помогао да оживи каријеру.

-Након одласка из Ниша желим да истакнем да сам веома срећан и захвалан због протекле сезоне проведене у Радничком. У том клубу су ме сви феноменално примили и дали ми праву шансу да се покажем. У Ниш сам дошао после веома тешке повреде, прелома ноге и не баш успешне сезоне проведене у Раду. Први човек клуба Ивица Тончев  препознао је мој потенцијал и видео да могу бити појачање за Раднички, а ја сам својим приступом и играма то и показао. Указану прилику сам искористио на обострано задовољство. Овом приликом желим да се захвалим на тој прилици и поверењу управи Радничког на челу са господином Тончевом.

Овај робусни нападач  је током каријере променио много клубова, а како каже нигде се није осећао боље него у Радничком.

-За својих 25 година променио сам седам клубова, од Црвене звезде, преко Војводине, па све до Радничког. Могу слободно да кажем да је Раднички једини клуб у коме сам могао да се докажем и покажем у правом светлу, клуб у коме играчи играју по критеријумима квалитета и по заслузи. Сматрам да је Раднички  најорганизованији клуб у коме сам играо, а што се тиче свих пропратних ствари – плата, опреме и односа према играчима, могу да га упоредим са Швајцарском. Све је у Нишу било “у дан”.  Наравно, након овакве сезоне, добили смо пет понуда за трансфер, од којих сам изабрао пут у Кину. Зато бих још једном желео да похвалим и да истакнем да је ИвицаТончев и управа коју је одабрао од Радничког направила клуб о коме данас поново прича Европа, Азија и читав фудбалски свет, а сматрам да је ово тек почетак правог развоја Клуба. Саветујем сваког домаћег играча,  а поготово младе фудбалере да им мој пример буде за наук при изботу нове средине у којој ће играти и развијати се. Хвала и свим људима у Нишу, овде сам дочекан раширених руку, а посебно навијачима који су нас од првог дана пратили и бодрили. Раднички је данас клуб који  игра за гол више што се мени посебно свиђа- завршио је Михајловић.

Уз пријатељски растанак са руководством клуба, в.д. председником Драганом Марковићем, генералним директором Дејаном Пропадалом и спортским директором Марком Јовановићем, Стефан Михајловић је истакао и да му је жеља да се у Раднички поново врати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *