Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Расадник голманских талената на Чаиру

Фудбалски клуб Раднички деценијама уназад је познат по квалитетним чуварима мреже. Пантелић је некада важио за најбољег голмана света, Кнежевић је био претеча модерних голмана, Миленковић се прославио бранећи гол Нишлија у чувеним утакмицама Купа УЕФА, Александар Јовановић је недавно догурао до репрезентативног дреса и шпанске “Примере”, а не треба заборавити да је у Радничком своје прве суперлигашке кораке направио и Милан Борјан. Актуелни голман Боривоје Ристић обележио је последње три године и својим сјајним одбранама допринео великим резултатима Радничког, звању вицешампиона државе и повратку на међународну сцену.

Данас на Чаиру стасава нова генерација талентованих чувара мреже. Под будним оком тренера голмана Мирослава Станковића и голмана првог тима Боривоја Ристића, са екипом раде Милорад Којић, Димитрије Стевановић и Стефан Илић, од којих се очекује да у ближој будућности равноправно конкуришу за “јединицу” нишког тима.

Оно што је важно нагласити је да су сва тројица прошла кроз Омладинску школу Радничког, а недавно су прошли комплетне зимске припреме са првим тимом, где су добили шансу и да бране у контролним мечевима.

Тренер голмана Мирослав Станковић уверен је да је Раднички са овом тројицом решио питање броја један у наредном периоду.

-Пре свега ми у саставу имамо једног прекаљеног и квалитетног голмана Боривоја Ристића, који је прави ослонац наше екипе. Којић, Стевановић и Илић могу много тога да науче од њега. Раднички је и овим примером показао да мисли на своју децу и улазак ових чувара мреже у првим тим је показатељ да се у клубу темељно и квалитетно ради са младим играчима. Овај тим има светлу историју у раду са чуварима мреже и све оно што смо до сада урадили говори нам да идемо у добром правцу. Од ове тројице очекујем велики напредак у наредних годину дана. Добили су простор да покажу свој квалитет, радимо са њима темељно и сматрам да је Раднички на правом путу да реши питање голмана за наредних десетак година- рекао је Станковић.

Милорад Којић је већ дебитовао у Суперлиги, а нада се минутима и у другом делу сезоне.

-Дуго сам у клубу и задовољан сам системом рада са голманима. Ја сам већ неко време у првом тиму, вребам своју шансу иза неприкосновеног Ристића, а уједно покушавам да помогнем младим колегама да се што брже аклиматизују на услове које захтева играње у једном оваквом тиму. У наставку сезоне желим да Раднички, пре свега, оствари свој циљ и избори се за наступ на европској сцени, а што се мене лично тиче, очекујем да ћу добити одређене минуте и да ћу их искористити на најбољи могући начин- јасан је Којић.

Стефан Илић је импресиониран након својих првих припрема.

-Припреме су прошле сјајно. Имали смо у Турској фантастичне услове за рад и ја сам то искористио за озбиљан напредак и рад. Част ми је што сам добио прилику да прођем припреме са првим тимом и моја је обавеза да сада оправдам поверење које сам добио. Веома ми значи рад са тренером Станковићем и Боривојем Ристићем. Станковић нам је у потпуности посвећен, а од Ристића смо много тога научили. Свака њихова реч и сваки савет су злата вредни за нас- истакао је Илић.

Димитрије Стевановић нагласио је како је сада доминантнији у свом узрасту.

-Моји утисци су прелепи. Сматрам да сам доста напредовао током ове зиме. Одрадио сам праве и тешке припреме, добио шансу да браним на јакој утакмици… Важно ми је што сам осетио ту атмосфери и притисак и сматрам да сам стекао огромно искуство. Све ово ми је значило јер сам постао доминантан када дођем у мој узраст. Мој велики  циљ је да у будућности постанем први голман екипе- изјавио је Стевановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *