Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Станковић више није тренер Радничког

Александар Станковић више није тренер Фудбалског клуба Раднички. Управа клуба и Станковић су споразумно раскинули уговор и разишли се у пријатељском тону.

Раднички се захваљује тренеру Станковићу на доприосу и преданом раду у два мандата у Нишу и жели му све најбоље у наставку каријере.

Испред клуба се поводом раскида уговора са шефом стручног штаба огласио председник Драган Марковић Маркони.

Наш став о квалитету рада и стручности Станковића је веома познат, јер је млади тренер изузетним залагањем и са седам узастопних утакмица без пораза много допринео да Раднички избори опстанак на крају претходне сезоне. Због тога смо и одлучили да му поново дамо шансу, пошто је Ненад Лалатовић отишао у Саудијску Арабију. Још приликом његовог доласка рекли смо да се Александар Станковић врхунски, витешки и крајње спортски понео прихвативши да опет дође у наш клуб, што сигурно никада нећемо заборавити. Нажалост, последњи резултати нашег клуба и екипе коју је Станковић водио, нису у складу са нашим амбицијама и циљевима, а неугодан и неочекивани пораз од Пролетера је свакако допринео заједничкој одлуци нашег досадашњег тренера и руководства клуба да споразумно раскинемо уговор и да се растанемо– рекао је Марковић.

Поводом ове одлуке се огласио и Александар Станковић.

Рекао сам одмах након утакмице, оно што мислим и сада. Раднички је изнад сваког појединца и на тај начин морамо сви да се понашамо и сносимо одговорност. У клубу су постављени високи циљеви, дошло је доста нових играча у односу на оно што је било у претходном првенству. Одрађене су квалитетне припреме и сви смо се надали да ће и почетак првенства бити добар. Иако је за нешто тако увек потребно време, надали смо се најбољем јер је иза нас један квалитетан, посвећен и предан рад са јако квалитетном групом момака. С обзиром да није ишло у смеру који смо желели, у најнормалнијем тону смо попричали о целокупној ситуацији и дошли до решења да напустим Раднички. Овом приликом бих се захвалио управи клуба на указаном поверењу. Била ми је част што сам био тренер овако великог клуба са армијом навијача као што је Раднички– изјавио је Станковић.

Нови шеф стручног штаба биће именован у најскорије време.

Раднички у недељу од 21 сат гостује Партизану, а након тога следи двонедељна репрезентативна пауза, током које ће нови тренер имати довољно времена да се упозна са екипом и да је уигра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *