СТАДИОНЧАИР

СТАДИОН ЧАИР

Домаћи терен Фудбалског клуба Раднички налази се у склопу градског спортског комплекса, недалеко од средишта града у издвојеном комплексу Чаир.

Стадион на коме тренира и игра клуб изграђен је давне 1963. Око централног терена димензија 105м x 70м налази се атлетска стаза у дужини од 400м. Терен је окружен са свих страна трибинама са укупним капацитетом од преко 18.000 места, док је у току најава реконструкције истог, која би се огледала у покривању стадиона и повећању постојећег капацитета али и самој модернизацији сходно актуелним трендовима.

ЛОКАЦИЈА СТАДИОНА

СТАРИ СТАДИОН ЧАИР

Као атрактиван ривал, ФК Раднички је од почетка ’50-их редовно био домаћин у пријатељским утакмицама екипама из иностранства. У Нишу су гостовали Макаби, Грац, АСК Клагенфурт, а поводом отварања стадиона Чаир, 28.септембра 1955. године уприличен је меч са екипом Ираклиса. Званично је пуштен у функцију 1963. године на месту где је некада било тркалиште, тада на периферији града. Градски стадион Чаир у Нишу је део великог комплекса спортског центра Чаир, налази се у парку Чаир и састоји се од централног терена и два помоћна терена.

Централни терен је димензија 105м x 70м са атлетском тартан стазом укупне дужине 400м. Док је стари стадион био у функцији имао је 20,000 стајаћих места, касније је 2006. године постављено 3,000 столица за седење на западној трибини. Комплекс терена поседује и два помоћна терена поред стадиона један је са природном а други терен са вештачком травом.

Дужи временски период свлачионице за фудбалере су биле испод источне трибине стадиона, али пробојем Радничког у Европу почетком осамдесетих година прошлог века, стадион је доживео прве веће реконструкције. Онда је покривена западна трибина, направљене ложе на западу, инсталиран модеран у то време разглас на западу од стране тадашњег гиганта ЕИ Ниш, МИН Ниш је урадио четири рефлектора који су и данас у функцији, а свлачионице и омладинска школа су испод јужне трибине. Почетком осамдесетих градски стадион Чаир у Нишу је био модеран стадион на ком су се играле утакмице купа УЕФА.

Од тог старог стадиона који је последњих година тотално био руиниран и представљао ругло града, треба да никне велелепно здање новог стадиона који је пројектовао “Ниш Пројект” који ће представљати један од најмодернијих стадиона у земљи. Стари стадион је срушен почетком 2011. године, и многе Нишлије са сетом су гледале како под налетом багера падају трибине фудбалске позорнице која је угостила многа европска клупска имена. Стари Чаир одлази у историју и не смемо да дозволимо да се заборави шта се ту све десило и колико је среће и радости Раднички донео Нишлијама на старом Чаиру пуних 48 година.

Нови стадион Чаир представља будућност за град, за Раднички, за нове генерације навијача и љубитеља фудбала у Нишу, али треба чувати успомену на оно што је било и писати нове странице историје.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ