Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички почиње сарадњу са клубовима у региону

ФK Раднички Ниш потписао је уговор о сарадњи са Школом фудбала Либеро из Пирота. Циљ ове сарадње је унапређивање квалитета рада у млађим селекцијама оба клуба, као и размена искустава и стручног усавршавања тренера. Дечаци из пиротске школе фудбала добиће прилику да са Радничким учествују на међународним турнирима, камповима и припремама са селекцијама нашег клуба, а најталентованији од њих биће прекомандовани у Раднички. Уговор је у име пиротске Школе фудбала Либеро потписао власник и тренер Милош Николић, а у име Радничког директор Школе фудбала Саша Стојановић.

Након потписивања уговора Николић је истакао задовољство што ће дечаци из Школе фудбала Либеро имати могућност да се додатно усавршавају и напредују и да је сарадња са Радничким велики мотив за све његове младе играче.
„Најбоље дечаке из наше Школе препоручићемо тренерима ФK Раднички Ниш. Ускоро ћемо бити гости Радничког и одиграћемо неколико пријатељских утакмица са свим селекцијама. Планирамо да водимо нашу децу на утакмице квалификација за Европу које ће играти нишки Kлуб. Желим да честитам Радничком на одличним играма у Супер лиги Србије и пласман у Европу. Верујем да ће будућа сарадња са Радничким бити веома успешна и корисна за нашу Фудбалску школу” – рекао је Николић.

Спортски директор Радничког, Александар Јовановић, који је такође присуствовао потписивању уговора, нагласио је да је стратешки циљ клуба у будућем периоду да најбоље младе играче из читавог региона усмерава ка сопственој школи фудбала и првом тиму, како би таленти са југоистока Србије у својој средини добили адекватно фудбалско знање и потпуну афирмацију у кључним годинама за развој играча.
“Желимо да таленте препознамо на време и правилним вођењем под окриљем наше фудбалске школе доведемо до првог тима и професионалних ангажмана. Регион је богат добрим младим играчима, а наш је задатак да њихова дестинација и одскочна даска за каријеру буде Раднички.“

Директор омладинске школе, Саша Стојановић, најавио је нове сличне сарадње са клубовима из централне, јужне и источне Србије.
“Ово је почетак, модел ове сарадње ћемо проширити и усавршавати, на задовољство и наших партнера и Радничког. Сарадња са Либером из Пирота је прва од неколико већ договорених, које ћемо реализовати у наредним данима. Kренули смо у свеобухватну реконструкцију школе, која подразумева бољу инфраструктуру, услове за тренинг, појачан стручни рад и скаутинг младих играча. И у наредном периоду нас очекује пуно посла, али смо спремни да се са руководством клуба заједнички потрудимо да их што пре реализујемо.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *