Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Сарадња са ФК „Филип Филиповић“

ФK Раднички Ниш наставио је са потписивањем уговора о сарадњи са школама фудбала из Ниша и региона. Јуче је на Чаиру склопљена сарадња са школом фудбала „Филип Филиповић“ из Ниша.
Уговор обухвата стратешко-стручну сарадњу која, између осталог, подразумева размену и праћење талентата у оба клуба, као и многобројне друге активности које ће допринети напретку у раду са млађим категоријама у свим селекцијама ових двеју школа и читавом региону.

У име ФK “Филип Филиповић” уговор је потписао председник клуба Бранко Вукадиновић:
– Задовољство нам је што смо са Радничким постигли сарадњу и што делимо исте ставове и погледе на развој младих играча. Само правилним приступом и посвећеношћу сваком детету се оно може усмеравати да једног дана стигне до професионалних уговора и светске фудбалске сцене. Наша два клуба радиће на томе да што већем броју младих играча обезбедимо најпрофесионалнији могући приступ и стручан рад у свим генерацијама, а традиција, снага и организованост Радничког су гарант будућим играчима који желе озбиљне каријере.”

Саша Стојановић, директор Школе фудбала Радничког, подсетио је на резултате и досадашњи рад ФK Филип Филиповић:
– „Препознали смо озбиљног партнера у људима који воде клуб и тренирају децу у ФK “Филип Филиповић”. Њихов досадашњи рад показује систематичност и континуирани квалитет на тренинзима у свим генерацијама. На нама је да дечаке играчки надоградимо у старијим селекцијама и припремимо за сениорске изазове и ангажмане у професионалним клубовима. Радујемо се овој сарадњи са пријатељима из Ниша, која ће, убеђени смо, допринети јачем и квалитетнијем фудбалу у свим млађим селекцијама у граду.“
Подсетимо, своје прве фудбалске кораке су управо у Школи фудбала ФK “Филип Филиповић” начинили су неки од најпознатијих активних нишких играча попут Николе Стојиљковића, Александра Пешића, Уроша Витаса, Лазара Ћирковића, Радета Дугалића и браће Луке и Ивана Илића. У дечацима који тренутно тренирају у нашем граду крију се неке нове звезде које ће, надамо се, надмашити своје старије колеге.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *