Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Мини турнеја у Грчкој омладинаца и кадета

У финишу припрема за наставак сезоне три генерације наше школе фудбала имале су „генералну пробу“ против реномираних грчких клубова ПАОKа и Ираклиса. Селекције омладинаца (У19), кадета (У17) и млађих кадета (У16) претходну недељу провеле су у Солуну где су, на позив домаћина, одиграли мечеве против својих вршњака.

У понедељак, 20. фебруара су на теренима ПАОKа одиграна три меча а забележени су следећи резултати:
У19    ПАОK – Раднички 1:3 (Стрелци за Раднички: Марко Димитријевић, Душко Алексић, Ненад Петровић)
У17    ПАОK – Раднички 3:0
У16    ПАОK – Раднички 5:4 (Стрелци за Раднички: Димитрије Радивојевић, Михајло Павловић, Дарко Николић 2x)

У уторак, 21. фебруара су на тренинг центру Ираклиса одиграна четири меча, са резултатима:
У19    Ираклис – Раднички А 0:0
Ираклис – Раднички Б 5:0
У17    Ираклис – Раднички 0:0
У16    Ираклис – Раднички 2:1 (Стрелац за Раднички: Дарко Николић)

Пријатељи из Грчке су делегацију и играче нашег клуба дочекали на највишем нивоу, домаћин Радничком био је директор академије ПАОKа Вангелис Поурлиотопоулос, а поред самих утакмица разговарано је и у будућој сарадњи и размени искустава наших фудбалских академија. Иницијатор ових сусрета био је некадашњи фудбалер нашег клуба који сада живи у Грчкој, Драган Митровић. По повратку у Ниш, Саша Стојановић, први човек школе фудбала Радничког, изнео је утиске са путовања:

-Ово је била одлична прилика за наше тренере и играче, а ово искуство ће нам много значити у наставку првенства. Проверили смо нашу спрему пред сезону против изузетно квалитетних селекција и клубова дуге традиције. Радује ме приступ свих фудбалера, интензитет одиграниг мечева у Грчкој, на крају крајева – радују ме и резултати! Победити, чак и парирати овим клубовима је велики подстрек и знак да смо квалитетно радили у претходном периоду и да је таленат наших дечака на европском нивоу. Све три генерације које су путовале у Солун имају високе циљеве за финиш сезоне и чинимо све да их што боље припремимо за те изазове.

Омладинци и кадети Радничког ће прво пролећно коло одиграти за две недеље, када је заказан наставак првенства лига ФС РИС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *