Menadžment

Ivica Tončev
Ivica Tončev

predsednik kluba

Ivica Tončev se na čelu kluba nalazi od decembra 2016. godine. Trenutno je njegova funkcija predsednika kluba zamrznuta.

Iako rođen u Nišu, osnovnu i srednju školu završio je u Surdulici. Takođe, diplomirani je ekonomista u oblasti menadžmenta, a završio je i master studije.

Srpskoj javnosti je pre svega poznat po uspešnoj političkoj karijeri,  ali je  tokom dosadašnje karijere Tončev obavljao i nekoliko funcija u sportu. Između ostalog, na čelu FK Radničkog je bio i u sezoni 2006/07.

U njegovom drugom mandatu na čelu Radničkog, klub je ostvario istorijske rezultate. Bio je vicešampion Srbije 2019. godine i dva puta je igrao u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope.

Kao fudbalski funkcioner ima i osvojenu duplu krunu u Super ligi Srbije u sezoni 2013/14. Bio je aktivan i u organima UEFA.

Pre političke karijere vodio je uspešan privatni posao u Austriji. Kao jedan od retkih koji se iz inostranstva vratio u Srbiju, uspeo je da pokaže da se spojem patriotizma i zapadne radne etike zapaženi rezultati mogu ostvariti i u politici i u sportu.

Nalazio se na brojnim važnim pozicijama u Vladi R. Srbije. Između ostalog, obavljao je i funkciju savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika Vlade (2012 – 2014). Bio je narodni poslanik u dva mandata. Do 2020. godine bio je državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbiji.

Oženjen je i otac je troje dece.

Dragan Marković
Dragan Marković Markoni

Predsednik kluba i UO

Rođen je 30.07.1965. godine. Diplomirani je specijalni pedagog.

Marković je predsednik Upravnog odbora Radničkog i vršilac dužnosti predsednika kluba. Marković je i član Skupštine Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije (FSRIS). Od 1992. godine zaposlen je u Državnoj bezbednosti, a 2002. godine svoje radno angažovanje nastavio je u BIA. Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova postao je 2008. godine, a tu funkciju obavljao je do 2012. Godine, kada je imenovan za zamenika direktora BIA. Nakon prestanka te funkcije do odlaska u penziju obavljao je duznost savetnika ditektora BIA.  Tokom održavanja Univerzijade u Beogradu bio je član Izvršnog komiteta, a bio je i član Upravnog odbora u Udruženju kajakaša Srbije. Trenutno je narodni poslanik u Skupstini R. Srbije.

Dejan Propadalo
Dejan Propadalo

direktor kluba

Rođen je 25.09.1964. godine, a istaknutu karijeru kao fudbalski radnik počeo je da gradi još 90-ih godina prošlog veka kada je bio predsednik Fudbalskog kluba Borac iz Čačka. Nakon toga obavljao je funkciju predsednika Fudbalskog kluba Remont iz Čačka. Na poziciji direktora Fudbalskog kluba Radnički Niš nalazi od januara 2018. godine. Pre toga, od decembra 2016. godine, bio je potpredsednik UO Kluba, ali je ubrzo, po zamrzavanju funkcije predsednika UO Ivice Tončeva, vršio funkciju VD predsednika UO kluba. Na sadašnju poziciju došao je jednoglasnom odlukom članova Skupštine kluba zbog izuzetnog zalaganja i odličnih rezultata.

Radan Ilić
Radan Ilić

predsednik skupštine kluba

Rođen je 7.07.1963 godine u Nišu. Po zanimanju je doktor pravnih nauka i profesor Pravnog fakulteta na Megatrend univerzitetu u Beogradu. Pomoćnik je generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu za nemedicinska pitanja.

Angažovanje u FK Radnički započeo je 1998. godine kada je izabran za potpredsednika FK Radnički Niš. Kao potpredsednik IO Grada Niša, izmedju ostalog zaduzenog i za sport, pomagao Radničkom, izmedju ostalog, i u tadašnjoj rekonstrukciji terena na stadionu „Čair“.

Za predsednika FK Radnički Niš. izabran je 2015 godine.

Decembra 2016 godine izabran je za predsednika Skupštine FK Radnički Niš a juna 2020 godine reizabran na istu funkciju.

U FK Radnicki Niš kao diplomirani pravnik obavlja i dužnost predsednika disciplinske komisije i pravnog zastupnika kluba.

Sudija je Arbitražnog suda FS Srbije. Bio je član Skupstine „RIS-a“ i predsednik Nadzornog odbora „RIS-a“ kao i član Skupštine FS Srbije.