Менаџмент

Ивица Тончев
Ивица Тончев

председник клуба

Ивица Тончев се на челу клуба налази од децембра 2016. године. Тренутно је његова функција председника клуба замрзнута.

Иако рођен у Нишу, основну и средњу школу завршио је у Сурдулици. Такође, дипломирани је економиста у области менаџмента, а завршио је и мастер студије.

Српској јавности је пре свега познат по успешној политичкој каријери,  али је  током досадашње каријере Тончев обављао и неколико фунција у спорту. Између осталог, на челу ФK Радничког је био и у сезони 2006/07.

У његовом другом мандату на челу Радничког, клуб је остварио историјске резултате. Био је вицешампион Србије 2019. године и два пута је играо у квалификацијама за УЕФА Лигу Европе.

Kао фудбалски функционер има и освојену дуплу круну у Супер лиги Србије у сезони 2013/14. Био је активан и у органима УЕФА.

Пре политичке каријере водио је успешан приватни посао у Аустрији. Kао један од ретких који се из иностранства вратио у Србију, успео је да покаже да се спојем патриотизма и западне радне етике запажени резултати могу остварити и у политици и у спорту.

Налазио се на бројним важним позицијама у Влади Р. Србије. Између осталог, обављао је и функцију саветника за националну безбедност председника Владе (2012 – 2014). Био је народни посланик у два мандата. До 2020. године био је државни секретар у Министарству спољних послова Р. Србији.

Ожењен је и отац је троје деце.

Драган Марковић
Драган Марковић Маркони

Председник клуба и УО

Рођен је 30.07.1965. године. Дипломирани је специјални педагог.

Марковић је председник Управног одбора Радничког и вршилац дужности председника клуба. Марковић је и члан Скупштине Фудбалског савеза региона Источне Србије (ФСРИС). Од 1992. године запослен је у Државној безбедности, а 2002. године своје радно ангажовање наставио је у БИА. Државни секретар у Министарству унутрашњих послова постао је 2008. године, а ту функцију обављао је до 2012. Године, када је именован за заменика директора БИА. Након престанка те функције до одласка у пензију обављао је дузност саветника дитектора БИА.  Током одржавања Универзијаде у Београду био је члан Извршног комитета, а био је и члан Управног одбора у Удружењу кајакаша Србије. Тренутно је народни посланик у Скупстини Р. Србије.

Дејан Пропадало
Дејан Пропадало

директор клуба

Рођен је 25.09.1964. године, а истакнуту каријеру као фудбалски радник почео је да гради још 90-их година прошлог века када је био председник Фудбалског клуба Борац из Чачка. Након тога обављао је функцију председника Фудбалског клуба Ремонт из Чачка. На позицији директора Фудбалског клуба Раднички Ниш налази од јануара 2018. године. Пре тога, од децембра 2016. године, био је потпредседник УО Клуба, али је убрзо, по замрзавању функције председника УО Ивице Тончева, вршио функцију ВД председника УО клуба. На садашњу позицију дошао је једногласном одлуком чланова Скупштине клуба због изузетног залагања и одличних резултата.

Радан Илић
Радан Илић

председник скупштине клуба

Рођен је 7.07.1963 године у Нишу. По занимању је доктор правних наука и професор Правног факултета на Мегатренд универзитету у Београду. Помоћник је генералног директора Универзитетског клиничког центра у Нишу за немедицинска питања.

Ангажовање у ФК Раднички започео је 1998. године када је изабран за потпредседника ФК Раднички Ниш. Као потпредседник ИО Града Ниша, измедју осталог задузеног и за спорт, помагао Радничком, измедју осталог, и у тадашњој реконструкцији терена на стадиону „Чаир“.

За председника ФК Раднички Ниш. изабран је 2015 године.

Децембра 2016 године изабран је за председника Скупштине ФК Раднички Ниш а јуна 2020 године реизабран на исту функцију.

У ФК Радницки Ниш као дипломирани правник обавља и дужност председника дисциплинске комисије и правног заступника клуба.

Судија је Арбитражног суда ФС Србије. Био је члан Скупстине „РИС-а“ и председник Надзорног одбора „РИС-а“ као и члан Скупштине ФС Србије.