SELEKCIJE

2002. i 2003. godište – „Omladinci“

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

2004. godište – “Kadeti“

Ovu selekciju je u prvom delu sezone predvodio trener Predrag Đorđević, dok će u nastavku takmičenja trener momcima ove generacije biti Saša Živadinović. Igrači iz ove selekcije osim iz Niša dolaze još i iz Prokuplja, Ćuprije, Ražnja, Kosovske Mitrovice, Aleksinca, Knjaževca, Leskovca,Bora. Ekipa se takmiči u Kvalitetnoj Kadetskoj ligi Srbije. Generacija 2004. godišta je u jesenjem delu sezone trenirala zajedno sa godinu dana mlađom selekcijom, što je doprinelo bržem razvoju obe generacije.

2005. godište - "Mlađi kadeti"

Ekipa broji 28 igrača, a predvodi je trener Dimitrije Jovanovski. Većina igrača je iz Niša, a nekoliko njih dolazi iz drugih gradova i mesta sa jugoistoka Srbije. Ova selekcija se takmiči u RIS ligi sa starijom generacijom, 2004. godište, gde stiče dragoceno iskustvo za sledeću sezonu. Trenutno se nalazi na 14. poziciji u ligi.

2006. godište – “Pioniri”

Generacija 2006. predvođena je trenerom Dušanom Veljkovićem. Ostvarila je zapažen uspeh u toku jesenjeg dela prvenstva u 1. ligi Pionira FS RIS. Dečaci iz Niša, Prokuplja , Leskovca i drugih gradova, koji čine ovu ekipu, na 17 utakmica osvarili su skor od 15 pobeda i samo 2 remija. Ekipa se nalazi na prvom mestu Lige, bez ijednog poraza i sa neverovatnom gol razlikom od +84 gola.

Ove dečake krakteriše neverovatan timski duh i drugarska atmosfera na terenu i van njega. Željno iščekuju nastavak prvenstva i potvrdu svog kvaliteta.

2007. godište – “Mlađi pioniri”

Generacija 2007. u sastavu ima 31 igrača, podeljenih u dve grupe, a kao vid dopunske selekcije na zimu u klub dolaze još 3 igrača. Igrači dolaze iz Niša i okoline, Prokuplja, Kuršumlije, Ražnja, Leskovca i Vranja. Generaciju već šest sezona predvodi trener Lazar Đuričković, a budući da su prošlu sezonu sa svojim godištem u regionalnoj RIS ligi završili dominantno na prvom mestu, ove sezone klub je odlučio da se takmiče sa godinu dana starijim ekipama čiji su dečaci rođeni 2006 godine u regionalnoj ligi. Iako fizički inferiorni, klub je ovom odlukom pogodio centar, a naši igrači imali su sijaset dobrih i jakih utakmica i zauzeli mesto u samom vrhuu ligikoja broji 18 ekipa.

Ekipu krase kako veliko drugarstvo, tako i talenat, disciplina i samopouzdanje u igri. Deca su dosta napredovala u prethodnih 6 meseci, ukupno su trojica pozivana na kamp FSS i desetorica u selekcije FS RIS-a. U planu je da se u skorije vreme oprobaju i na nekom međunarodnom turniru.

2008. godište – “Petlići”

Generacija 2008. ima u svom sastavu 28 dečaka, a osim iz Niša, igrači dolaze i iz Prokuplja, Leskovca, Aleksinca, Kuršumlije, Vlasotinca. Predvođena je trenerom Vladimirom Najdanovićem. Takmiči se u RIS ligi petlića, a jesenju polusezonu ekipa je dominantno završila na prvom mestu lige uz gol razliku 104:16.

Veliki broj igrača iz ove selekcije igra i u selekciji Regiona Jugoistočne Srbije.

2009. godište – “Cicibani”

Generacija 2009. trenutno broji 33 dečaka, uglavnom iz Niša ali ima i igrača iz Aleksinca, Zaječara i Leskovca. Ligu cicibana završili su na drugom mestu, završnicu za regionalnog prvaka takođe kao vice-šampioni, a samim plasmanom u finale regionalnog takmičenja izborili su i završnicu za državnog prvaka. Na završnom turniru za državnog prvaka poraženi su u finalu od Crvene zvezde, rezultatom 2:1, mada su do pred sam kraj meča bili u prednosti. Zbog takvih rezultata i izuzetnog kvaliteta dece za taj uzrast, odlučeno je da ova generacija igra stariju, ligu petlića i to najjaču – RIS ligu, protiv dečaka rođenih 2008 godine, iako je razlika od godinu dana u tom uzrastu u snazi i fizičkim predispozicijama velika. Jesenji deo RIS lige ekipa je završila na 8. mestu od ukupno 18 ekipa, a protiv ekipa iz vrha tabele napravila je sjajne rezultate. Ovi dečaci skreću pažnju na sebe odličnom igrom, hrabrošću i drugarstvom.

2010. godište – „Cicibani“

U ovoj starosnoj kategoriji, rođenih 2010. godine trenira tridesetak deteta, podeljenih u dve trening grupe. Od jesenje polusezone 2020. predvodi ih trener Antonio Dodić. Ekipe se takmiče u Ciciban, Fair play i Mini-maksi ligi.

Reč je o relativno novoj ekipi, te je i dalje u procesu stvaranja tima i uigravanja, a kako je u pitanju talentovana generacija, koja je i u ranijim sezonama osvajala puno turnira, ne sumnjamo da će uskoro nastaviti uspehe svojih prethodnika.

2011. godište - "Mlađi cicibani"

Generacija igrača rođenih 2011. godine trenutno broji 23 fudbalera, a predvodi je trener Aleksandar Mitić. Pored dečaka iz Niša ima i dvojicu dečaka iz Leskovca i Aleksinca. U jesenjem delu sezone se takmiči, podeljena u dve ekipe, u ligma Fudbalskog saveza Niša i Fair play ligi. Od decembra do marta nastavlja se takmičenje u Mini-maksi ligama I FFA ligi. Sve ekipe su u vrhu tabele u svojim ligama.

  1. godište igra fudbal 7+1 na terenu dimenzija 40x60m.

U periodu od avgusta do novembra dve ekipe učestvuju su na 4 međunarodna turnira, na kojima gotovo redovno osvajaju jedno od prva 3 mesta. U planu je odlazak na neki od međunarodnih turnira u Evropi za ovu uzrasnu kategoriju, kao i odlazak na nekoliko manjih turnira u okolini, uz prijateljske mečeve sa vršnjcima iz grada i Srbije.

2012. godište - "Mlađi cicibani"

Selekciju dečaka rođenih 2012. godine predvodi trener Vladimir Milenović i trenutno broji 13 takmičara od ukupno dvadesetak polaznika Škole tog uzrasta. Ekipa se takmiči u Mini-maksi ligi, u kojima se igra po pravilima malog fudbala, i ligama Fudbalskog saveza Niša i Fair play ligi. Prošle sezone naš tim je Mini-maksi ligu završio na prvom mestu. Do sada je ekipa FK Radnički u ovom uzrastu osvojila preko 10 medalja.

U prolećnom delu svake sezone planira se učešće na nekoliko gradskih i republičkih, kao i jednom međunarodnom turniru.

2013. godište – početnici