Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Стајић и Јоксимовић сложни: Победа над Радником води на корак до циља

Фудбалери Радничког у првом колу доигравања Супер лиге Србије – плеј ауту, дочекују на Чаиру екипу Радника из Сурдулице. Меч је заказан за недељу, 21. април од 20 часова.

Утакмицу против последњепласираног тима на табели најавили су на редовној конференцији за медије млади фудбалер Милорад Стајић и Дејан Јоксимовић, шеф стручног штаба.

Очекује нас можда и најтежа, да не кажем кључна утакмица ове сезоне из неколико разлога. Прво, играмо против екипе која је последња на табели, самим тим подразумева се да би требало да добијемо лако, али такве утакмице знају да буду најтеже ако приступ не буде био прави. Друго, та екипа нам је узела пет бодова ове сезоне и негде нас директно довела у ситуацију у којој се тренутно налазимо. Треће, противник поседује квалитет, што и показује, не толико резултатима, колико играма, које су биле такве да су неке утакмице губили кошаркашки речено на једну лопту. Ту мислим на Партизан у Сурдулици, ИМТ, Раднички из Kрагујевца, па чак су и Звезду сада намучили, затим су победили Напредак у Kрушевцу. Четврта ствар је да они играју са растерећењем зато што су њихове тренутне шансе за опстанак у лиги јако мале. Математички оне постоје, али реално је то јако тешко. Они немају морање, али то не утиче на њихову игру, јер у сваки меч улазе са жељом да победе. Пре више од месец дана су нас добили, били су близу победе у још неким утакмицама. Ово је за нас јако битна утакмица, јер са та, хипотетички, освојена три бода направили би још један велики корак ка остварењу циља, а то је опстанак у лиги.– започео је излагање Јоксимовић.

Тренер Нишлија свестан је важности меча и покушаће да на таласу добрих резултата и атмосфере у екипи начини још један важан резултат у борби за опстанак у елитном рангу.

Припремали смо се, акценат је највише био на психолошкој припреми, али и на техничко-тактичким детаљима. Покушаћемо да угрозимо те неке лоше стране Радника, а да искористимо свој квалитет. Такође треба да се потрудимо да припремљени план спроведемо у што већој мери, будемо на највишем нивоу. Захтевао сам од момака да од почетка буду максимално сконцентрисани, фокусирани и да пробамо да направимо још тај један корак ка циљу и освојимо три бода.

Милорад Стајић је ове сезоне показао изузетну зрелост у игри иако је један од најмлађих у екипи. Борбени млади репрезентативац БиХ нагласио је спремност свих играча у тиму и жељу да се настави са низом добрих резултата.

Биће јако тешка утакмица, Радник је незгодна, тврда екипа и знамо шта се десило прошли пут када су нас победили кући. Мислим да ту имамо отворен рачун са њима. Наша екипа је у потпуности спремна и у сваки наредни меч идемо на победу и не размишљамо ни о чему другом осим о победи. Било би добро да плеј-аут отворимо победом и да затим наставимо да се пењемо на табели. Наш циљ је да будемо први на табели у плеј-ауту и ни о чему другом не размишљамо.

Улазнице за утакмицу Раднички – Радник могу се купити на дан утакмице, од 10 часова на благајни на источној трибини стадиона Чаир по цени од 300 динара за јужну трибину, 500 динара за источну и западну трибину, док је цена за улаз у свечану ложу 2000 динара. Главни судија меча биће Милан Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *