Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички почео припреме, представљен нови шеф стручног штаба Никола Трајковић

Фудбалери Радничког започели су данас припреме за нову сезону. Прозивку играча обавио је нови шеф стручног штаба, Никола Трајковић. Тајковић се, уз спортског директора клуба, Александра Jовановића, обратио медијима и представљени су план припрема и очекивања у предстојећој сезони.

Након рекордно кратке паузе и одмора између два првенства, фудбалери Радничког окупили су се на Чаиру и започели припреме за такмичарску сезону 2023/24 у којој ће пред собом имати задатак да поправе утисак и пласман из недавно завршеног првенства.

Kлуб је одлучио да за шефа стручног штаба постави Николу Трајковића, некадашњег тренера Радничког у стручном штабу Радослава Батака, а који је претходни период био тренер најтрофенијег шведског клуба, Малмеа.

Разлоге за овакав избор, као и план припрема клуба образложио је спортски директор Александар Јовановић:
Са нама је од данас Никола Трајковић, нови шеф стручног штаба, а добро познато лице на Чаиру. Након изузетно турбулентне и, по мени, неуспешне сезоне, одлучили смо се за „свежу крв“, за тренера који гаји нападачки фудбал, који воли брз и модеран приступ игри.

Први део припрема играчи Радничког обавиће у Нишу, након чега следи селидба у Бугарску.
Након лекарских прегледа крећемо са радом на нашим теренима у Нишу. Ту смо до првог јула, када путујемо у Банско, где ћемо провести наредних десет дана. Заказали смо три пријатељске утакмице које ћемо на припремама одиграти, противници ће бити румунска Политехника, софијска Славија и македонски клуб Академија Пандев. По повратку у Ниш одиграћемо генералну пробу пред првенство, вероватно на Чаиру, а противника ћемо одредити након одређивања распореда првенствених утакмица.

На првом окупљању играча било је и нових лица у свлачионици.
Са нама су петорица нових играча – Павле Ивеља, Василије Бакић, Милорад Стајић, Лука Фреи и Јакоб Абуса. До поласка у Бугарску ћемо довести још два-три добра појачања, видећемо шта ће се указати на тржишту и какав ће профил играча тражити шеф.

Никола Трајковић изразио је задовољство што ће имати прилику да предводи екипу Радничког у наредној сезони.
Добро знам у који сам клуб дошао, ја јесам радио у иностранству, али одлично познајем прилике у нашем фудбалу. И те како ми је познато шта значи име Радничког, поготово кроз историју. Међутим, можда је ово прави моменат да се окренемо будућности, а не прошлости. Не зато што мислим да прошлост била недовољно добра, напротив, мислим да је била сјајна и да нам даје обавезу више да наставимо да радимо. Околности у фудбалу су се промениле, мислим да реалније треба да сагледамо све и да се од данас окрећемо само будућности.

Говорећи о циљевима клуба у наредној сезони, Трајковић је био врло директан и амбициозан.
Циљеви увек морају да буду високи. Добро сам сагледао играчки кадар и ситуацију у клубу, знам са каквим играчима располажемо. Имамо квалитетне фудбалере, велики потенцијал у нападу. Одрадили смо анализу прошле сезоне, знамо шта је било добро, а шта би могло и морало боље. Ја ћу свим играчима дати прилику и надам се да ћемо до поласка на припреме имати коначну слику. Оно што желим од првога дана је да играчима усадим победнички менталитет. Покушаћемо да играмо бржи и офанзивнији фудбал, такве ћу играче и тражити за појачања. Такође, морамо да вратимо поверење у клуб, уколико успе све оно што желим, вратићемо и публику на Чаир. Без навијача овај клуб је ништа, а Ниш заслужује екипу која ће се борити за врх. Моја жеља је да се Раднички бори за Европу.

Стручни штаб Николе трајковића предводиће Владимир Ђорђевић, за голмане ће бити задужен Игор Павловић, кондициони тренер биће Ђорђе Ћоралић, а овом тиму ће се следеће недеље придружити још један тренер, кога ће Трајковић именовати накнадно.

На данашњој прозивци присутни су били следећи фудбалери:
Димитрије Стевановић, Урош Kитановић, Филип Фреј, Немања Јовичић, Симеон Ћирић, Саша Марјановић, Александар Месаровић, Лазар Павловић, Петар Мићин, Вељко Чарапић, Огњен Ајдар, Саша Јовановић, Стефан Цветковић, Немања Белаковић, Алекса Душанић, Павле Богдановић, Сава Петров и Матија Петровић, као и новајлије Павле Ивеља, Василије Бакић, Милорад Стајић, Лука Фреи и Јакоб Абуса.
Прозивци су присуствовали и Базиле Јамкам, Исмаел Маига и Тијери Етонгу, али због повреда нису тренирали. Екипи ће се у понедељак придружити Миљан Шкрбић, Андрија Стојановић, Стефан Марјановић, Драган Росић и Мака Гаку.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *