Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Трајковић пред ТСЦ: Морамо веровати у себе и наш квалитет и победа ће доћи

Деби пред домаћим навијачима у новој сезони, екипа Радничког имаће на утакмици 2. кола Супер лиге Србије против ТСЦ-а. Тим из Бачке Тополе већ у четвртак гостује на Чаиру јер им након овог дуела следе изазови у европским такмичењима. Утакмица је заказана за 17:55 часова, а главни судија биће Лазар Лукић из Београда.

Никола Трајковић, шеф стручног штаба Радничког, конференцију за медије и најаву утакмице започео је говорећи бираним речима о наредном противнуку:
Очекује нас ривал који ће бити представник Србије у групној фази УЕФА такмичења. Сама та чињеница довољно говори о њиховом квалитету, снази и организованости. Сваког противника респектујемо, али само до судијског звиждука и почетка утакмице, то стално понављам и разговарам са играчима. Уколико поновимо нашу игру од 20. минута до краја меча са Чукаричким, верујем да ми сутра побеђујемо.
ТСЦ је организована екипа са одличним тренером. Пратио сам његов рад и раније, један је од најталентованијих тренера не само у Србији, већ и шире. Његова срећа је што ради у клубу који то препознаје, има стрпљења и даје му простора да имплементира шта жели. Kао екипа знају шта хоће на сваком делу терена, играју сличан систем нашем – 3-4-3, тако да би то требало да буде утакмица систем на систем. Имају велико самопоуздање, верују у то што раде. Имају брзе играче, нападају просторе, дубине… Заправо, све оно што бих ја волео да Раднички игра и како да изгледа, ТСЦ је већ сада на том нивоу.

Говорећи о кадровској ситуацији у тиму, Трајковић је најавио неколико промена у саставу:
Шкрбић ће заузети своје место у нападу. Он је играч који може да нам донесе да постижемо голове из шанси које смо правили на Бановом брду, а имали смо 15 шутева. Влајковић и Зец имају ситније повреде, видећемо да ли ће они моћи да играју. Росић је данас први пут тренирао пуном паром, али прерано је за њега, нема разлога да журимо, нека се он у потпуности спреми, а и Димитрије Стевановић имао сјајну партију у првом колу.

Наставио је Трајковић освртом на дуел из првог кола, у којем је Раднички на Бановом брду поражен од Чукаричког.
Вероватно под стресом свега што се дешавало претходне сезоне, наши играчи су јако бојажљиво ушли у меч. Kада су осетили да могу да играју, почели су да играју своју игру. Оно што мене као тренера брине, баш у том периоду између 20. и 90. минута, када смо ми можда били бољи ривал, ми смо утакмицу изгубили. Нисмо је изгубили у првих 20, када је Чукарички био доминантан. Тих 70 минута довољан је показатељ играчима да могу да се носе са свима, са том агресијом треба сутра да уђемо од првог минута.

Психолошки моменат и даље игра велику улогу у наступима екипе.
Потребно је да верујемо у ово што радимо, у свој квалитет, то стално понављам играчима. Они играју у клубу велике традиције, највиши степен такмичења у држави која има пет представника у Европи. Радио сам у Шведској, где су бољи услови, али ранг њихове лиге није 11. у Европи. Kад играчи убеде себе да могу, победа ће доћи. Да сам ја успео да пренсесем на њих колико сам ја веровао у победу над Чукаричким, ми бисмо тај меч добили, квалитет сигурно имамо – закључује Трајковић.

Миљан Шкрбић, нападач Радничког „одслужио“ је један меч суспензије због црвеног картона који је добио у бараж утакмици претходне сезоне. Од њега се очекују голови и већа ефикасност екипе у завршници.
Чека нас тежак меч против званичног вицешампиона државе. Ми смо показали на мечу са Чукаричким да можемо да се носимо са екипама из врха наше лиге, као што је шеф и рекао – 15 удараца, доста шанси и промашен пенал. То је све сада иза нас, нама је потребна једна добра утакмица против квалитетног ривала у којој ћемо подићи ниво самопоуздања и наставити даље. Ја сам у потпуности концентрисан на наредне мечеве и након одрађених припрема сам спреман да дам максимум на њима. Радимо на сваком аспекту игре на нашим тренинзима, морамо да одржимо мирноћу и концентрацију током читавог меча и да реализујемо шансе које као екипа стварамо.

Улазнице за меч Раднички – ТСЦ могу се на дан утакмице купити на билетарници стадиона Чаир на источној трибини, а цене су 300 динара за јужну, 500 динара за источну и западну трибину, а 2000 динара за свечану ложу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *