Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички путује на припреме у Банско

Након две недеље рада у Нишу, експедиција Фудбалског клуба Раднички у суботу путује у бугарско планинско одмаралиште Банско, где ће обавити главни део припрема пред почетак нове сезоне. У Банском ће екипа провести десет дана и одиграти три припремне утакмице. По повратку у Ниш уследиће генерална проба, а име противника знаће се након жребања парова за Супер лигу.

 

Никола Трајковић, шеф стручног штаба Радничког, сумирао је утиске од доласка у клуб, анализирао је први део припрема и најавио даље планове до почетка сезоне.

У уводном делу припрема највише пажње посвећујемо физичком аспекту и уз то, у ходу покушавамо да коригујемо и неке тактичке и техничке детаље које приметимо у раду. У суштини, добио сам одговоре које сам желео. Најважније ми је што су играчи мотивисани, дисциплиновани, са много више елана су ушли у ове припреме у односу на оно што сам чуо да је била пракса. Са те стране види се апсолутни помак.

Пред екипом је десет дана у Бугарској, где ће се интензивно радити на уигравању тима:

Имамо краћи временски период да спремимо екипу. Пет недеља рада је минимални период у коме екипа може доћи до оптималне физичке снаге.  Зато смо и испланирали овакве припреме, са три контролне утакмице у Бугарској. Резултат на њима неће бити приоритет, наравно. Ротираћемо састав на њима, како би дошли до најбољих 11 и добре форме. Желео сам да генералну пробу, ипак, одиграмо тек по повратку у Ниш. Климатски услови ће бити другачији, желимо да заиста имамо праву слику пред почетак такмичења.

Играчи су на тренинзима већ осетили нов систем рада и какве тактичке замисли Трајковић жели да пред љих постави:

Имам потпуно поверење у стручни штаб који предводим. Окупио сам квалитетне и вредне особе, који желе да напредују. Рекао сам већ, Владимира Ђорђевића познајем преко 15 година и били смо и саиграчи. Са нама је сада и Милан Стегњаић, који је био тренер у школи Црвене звезде и предводио њихов омладински састав. Он долази са највишим оценама при обуци за ПРО лиценцу. Желимо да професионализам и однос према послу крене од нас тренера, да такав став пренесемо и на играче. Видимо њихову реакцију, максимално су ангажовани и посвећени на тренинзима. Радимо на бржој игри, али то неће доћи одмах, у првим недељама припрема. Охрабрује нас што је видљиво да се идеја коју имамо полако спроводи на терену.

Трајковић је наставио о стилу игре који ће красити екипу Радничког у наредној сезони:

Јуче смо први пут на тренингу радили високи притисак на противника, касније и разговарали о том аспекту игре са играчима. Реакција је била јако добра, они су постављали питања која ми говоре да су концентрисани на то и разумеју захтеве у игри. На данашњој тренинг утакмици смо управо из такве игре постигли гол, и јако је позитивно то што прихватају све што поставимо као задатак пред њих. Инсистираћу на енергији, професионализму, желим да тај потенцијал који је екипа имала и у претходној сезони капитализујемо. Проблем је била дисциплина. За мене је то кључ, морамо доћи у фазу да утакмица за нас буде спектакл, а не стрес.

Затим је стратег Радничког говорио о досад одрађеном у прелазном року и какав профил играча још недостаје у тиму:

Тражимо позицију на десној страни терена, некога ко би могао да одговори и као бек и као крилни бек, у зависности од система централних играча у одбрани. Екипи увек добро дође и још понеки избор квалитетног бонус играча, како бисмо растеретили постојеће бонус играче. Није једноставно одмах наћи квалитетног играча који је потребан екипи, озбиљно приступамо скаутирању њихових способности и квалитета, како играчких, тако и као личности. Има неколико занимљивих решења, надам се да ћемо их пронаћи и придодати тиму.

На крају, Трајковић је наговестио какав Раднички навијачи могу да очекују у следећој сезони.

Треба бити реалан, не можемо свих 90 минута играти атрактивно и у високом пресингу, али морамо увек имати идеју у игри, периоде меча у којима противницима покажемо да немају шта да траже против нас. Ако желимо да вратимо навијаче на стадион, морамо имати поштен однос према раду и према клубу у сваком тренутку – у канцеларији, свлачионици, на терену. То је оно што ће Нишлије препознати. Наша публика познаје фудбал, клуб и град имају изузетну традицију. Желимо да им дамо веру у бољи Раднички. Ако сви дају максимум, играли само један или 90 минута, резултат неће изостати.

Из Ниша у суботу, 1. јула  у Бугарску путује 26 фудбалера и комплетан стручни штаб Радничког, на челу са шефом Николом Трајковићем и спортским директором Александром Јовановићем. Након последњег тренинга одређен је списак фудбалера за овај део припрема. На њему су:

голмани Драган Росић, Димитрије Стевановић, Урош Китановић;

играчи Базиле Јамкам, Василије Бакић, Александар Војновић, Мака Гаку, Андреја Стојановић, Милорад Стајић, Саша Марјановић, Петар Мићин, Александар Пејовић, Лазар Павловић, Немања Белаковић, Стефан Цветковић, Павле Ивеља, Миљан Шкрбић, Сава Петров, Вања Илић, Огњен Ајдар, Саша Јовановић, Филип Фреи, Стефан Лазовић, Џејми Рашић, Лука Марјанац, Ђуро Зец.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *