Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Партизан 3:3

Раднички је ремизирао са Партизаном резултатом 3:3, у дербију 2. кола Суперлиге Србије.

Раднички је надиграо и надвисио вицешампиона Србије у свим елементима фудбала, био је 60 секунди удаљен од тријумфа, али је Рикардо голом из пенала у 96. минуту донео бод гостима. Пре тога су голове за домаће дали Млађовић у 2. минуту, Димић у 50. и Јовановић у 55. Стрелци два преостала гола за Партизан били су Натхо из пенала у 13. минуту и Урошевић у 71.

Наговештај одличне партије Радничког десио се већ у другом минуту. Марјановић је искоса, из велике удаљености, послао лопту у противнички шеснаестерац., а она је у гужви стигла до левог бека Млађовића, који је ударцем главом савладао Стевановића, за 1:0.

Десет минута касније је стрелац Млађовић киксирао. Након корнера Партизана, лопта је отишла на други крај шеснаестерца и до ње је први стигао Вујачић. Ускоро се Млађовић нашао иза њега и одгурнуо га. Главни судија Трифуновић је прво досудио слободан ударац, али је након консултација са ВАР собом утврђено да је пенал, који је Натхо без проблема реализовао за 1:1.

Најбољу шансу до краја првог дела меча имао је Раднички, чији је капитен Пејовић уздрмао стативу.

Пред почетак другог полувремена тренер гостију Илија Столица је уместо Филиповића, коме је озбиљно претио црвени картон, на десног бека увео Шеховића. Раднички је од првог минута наставка почео да меље противника и било је то 20-ак блиставих минута нишке екипе. Тренер Томислав Сивић је одлучио да замени позиције Митровића и Јовановића и то  се испоставило  као пун погодак. Делиријум дућачих навијача је почео у 50. Минуту, када је  Јовановић добио лопту на левој страни, без проблема „окренуо“ Шеховића и проиграо Димића, који је прецизним шутем са 11 метара погодио мрежу за 2:1.

Само пет минута касније уследио је центаршут Митровића са дене стране ка Јовановићу на левој. Лазар Јовановић није чекао да лопта падне, већ је из волеј ударца послао лопту уз ближу стативу и донео великих 3:1.

Фудбалери Партизана били су грогирани у тим моментима, а велику прилику да их докусури пропустио је Митровић, који није реализовао ситацију један на један.

Казна је стигла убрзо, у 71. минуту, када је Урошевић смањио на 3:2 снажним ударцем са дистанце.

Потом је Пејовић погодио пречку и тако по други пут тресао оквир гола на овој утакмици.

Деловало је да ће Раднички успети да мирно приведе утакмицу крају, али Партизану је у петом минуту надокнаде времена досуђен други пенал. Прекршај поново направио Млађовић. Из ВАР собе су јавили да је све регуларно, а сигуран са 11 метара био је Рикардо, за коначних 3:3.

РАДНИЧКИ: Дробњак,  Аксентијевић, Савић, Толордава, Млађовић, Пејовић, Марјановић (од 74. Месаровић), Димић 7 (од 68. Мићибући), Јовановић (од 68. Штулић), Митровић, Петров (од 90. Томић).

ПАРТИЗАН: Стевановић, Филиповић (од 46. Шеховић), Вујачић, Марковић, Урошевић, Здјелар, Андраде (од 84. Холендер), Натхо (од 57. Белић ), Мениг (од 68. Терзић), Рикардо, Петковић (од 57. Лутовац).

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Томислав Сивић, Раднички:

-Била је ово утакмица у којој смо заслужили победу без икаквог поговора. На 3:1 смо имали зицер за 4:1 и то би била тачка на и. Нисам коментарисао фудбал и суђење од повратка на нашу сцену, јер су ме кажњавали кад год сам рекао и реч. Сматрам да је потребно да видимо да ли је Филиповић заслужио да добије црвени картон када је нокаутирао нашег играча, такође Вујачић за старт са две ноге… Два пренала, која су досуђена Партизану, од којих се код другог човек бацио као у базен. Не смемо да кажемо ништа јер је то Партизан или Звезда. Људи победите нас, дајте нам пет комамада. Партизан нас је стисао у првих пола сата, затворио наше најбоље тачке, али у наставку смо били бољи. Морали смо да постигнемо још један гол, међутим десило се шта се десило. Немамо такав играчки кадар као два наша велика клуба да бисмо издржали овакав темпо у пет дана. Није лако у тако кратком периоду играти на овако високом нивоу. Нисмо са изменама на том нивоу да амортизујемо пад концентрације.

Илија Столица, Партизан:

-За Партизан нема освајања бода. Тачно је да је гол који прави утисак пао у последњим тренуцима. Недостајало је времена да се ствари позитивније окрену, али се не задовољавам нерешеним исходом, с обзиром на квалитет ривала и резултат који је претходио. Ми морамо да ово гледамо на позитиван начин, али морамо да погледамо и неке снимке. Морамо да будемо више заштићени од овога. Обавештен сам и током утакмице са ВАР не ради, то мора да се избегне. Зато смо направили неке друге ствари. Надлежни органи би требало да се баве овом темом, а видећемо хоће ли се бавити. У неколкко ситуацијама нам пенали нису свирани. Наш пенал у надокнади је био чист, никаквог падања у базен није било (тако је окарактерисао Сивић старт Млађовића над Лутовцем, оп. ау). Играчи Радничког ни код једног казненог ударца нису добили жуте картоне. Никоме није лако кад је суђење лоше. Овде нема жртви у том смислу. Ствари су нам свима јасне, без обзира како их анализирали. Понављам, ВАР није радио током утакмице, али јесте кад је проверавао други пенал. Сигурно ми нисмо криви за то, сигурно нам не иде у корист. Висока трава не доприноси квалитету фудбала. Делује да је меч био атрактиван, због по три гола на обе стране, али онемогућена је права фудбалска представа

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *