Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички Ниш – Раднички Крагујевац 2:1

Голом Миљана Шкрбића из пенала у трећем минуту судијске надокнаде времена нишки Раднички је савладао имењака из Крагујевца резултатом 2:1, у заосталој утакмици 13. кола Суперлиге Србије.

Изабраници Радослава Батака су тешко, али потпуно заслужено дошли до нова три бода и уписали други првенствени тријумф у размаку од четири дана. Трећи ће тражити већ у недељу против Спартака, такође на свом терену.

Почетак сусрета на Чаиру обећавао је прави спектакл, пошто се у уводних десет минута десило много узбуђења. После центаршута Ковачевића са десне стране у трећем минуту, лопта је ударила у груди Варјачића и закачила мало његову руку, а судија Марковић досудио је пенал за домаћина. Шкрбић је поставио лопту на белу тачку, али је онда уследила интервенција из ВАР собе, па је судија отишао да сам одгледа снимак и пенал је поништен.

Прекид око овог поништеног пенала трајао је три минута, а чим је игра настављена Крагујевчани су шокирали све присутне на стадиону Чаир и стигли до вођства. Центаршут у казнени простор је дошао са десне стране, одбрана домаћих је катастрофално реаговала, па је лопта стигла до Благојевића, који је био усамљен на неких 15 метара од гола. Уследио је оштар ударац, а лопта је успут закачила Ковачевића, преварила Кахримана и завршила у његовој мрежи, за 0:1.

Овај гол није поколебао нишки тим. Креуо је одмах свим силама по изједначење. Томић је минут касније промашио стопостотну шансу, а погодак је стигао већ у деветом минуту. Била је то сјајна акција. Станковић је петом проиграо Митровића на левој страни, који се са два прелепа дриблинга на малом простору ослободио Филиповића, а потом је у пуном трку ушао у шеснаестерац и прецизним ударцем лопту послао у супротни угао, за 1:1.

До краја првог полувремена наставили су се напади нишког Радничког. У 21. минуту је Шкрбић лоше реаговао и упропастио контру три на два, коју је одлично повукао Митровић. Ковачевић је два пута претио ударцима из даљине, а добрим интервенцијама истакао се голман Лековић.

У другом полувремену је ритам пао. Гости су се затворили, решени да бране један бод, док је домаћин имао посед, али није имао решење за бедем испред гола Стојана Лековића.

Нишлије су центаршутевима покушавале да пробију госте, али није ишло. Радослав Батак је на терен послао исту поставу која је у суботу победила Младост, а прву измену извршио је у 75. минуту, када је Касалица заменио Мићибућија. Управо је искусни Касалица имао најбољу шансу у овом делу игре, али је његов ударац у 81. минуту завршио у спољњем делу мреже.

У самом финишу шансу су добили Дуроњић и високи Павлов, кренуло се још јаче са центаршутевима и у судијској надокнади времена је коначно пробијен “гард” тима из Крагујевца.

Станковић је центрирао са леве стране, Вујадиновић је главом спустио лопту Касалици који је хтео да је врати пред гол, али је резервиста гостију Ристовић руком спечио пут лопти ка срцу казненог простора и судија Марковић је без размишљања показао на белу тачку. Одговорност је у 93. минуту преузео Миљан Шркбић и сигурним ударцем са пенала постигао свој девети лигашки гол, за коначних 2:1.

Нишки Раднички је сада девети на табели са 20 бодова из 15 утакмица.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички Ниш:

Ми смо у овом мини-циклусу од четири утакмице код куће зацртали четири победе и на добром смо путу, јер смо сада на три победе и у недељу нас чека још Спартак. Према мом мишљењу данас смо пружили најбољу партију у овој серији од три победе. Имали смо контролу, упутили толико центаршутева. Нисмо створили много великих шанси, али смо вршили такав притисак, да је он на крају и уродио тим победоносним голом. Мислим да су моји играчи заслужили много већу подршку од ове које имају. Показали су да имају карактер, данас су се вратили после примљеног гола, борили се и заслужили овај тријумф. Честитам им и ако овако наставе да раде мислим да ће наша граница бити високо постављена. У недељу имамо финале овог циклуса, желимо победу и мораћемо да уђемо у меч са истом жељом и истим жаром као данас.

Владимир Раденковић, Раднички Крагујевац:

Честитам домаћем тиму на победи. Када све све сабере, утакмица је била изједначена, али са дозом иницијативе коју је имао домаћи тим. Није ту било толико великих шанси, али су имали динамику игре за нијансу више од нас и то је на крају и пресудило. Утакмица је ишла у смеру да ће је одлучити један детаљ. Нажалост, ми смо направили кикс, али то се дешава у фудбалу. Морамо што пре да се окренемо следећем мечу и да како знамо и умемо нађемо излаз из ове серије лоших резултата.

РАДНИЧКИ НИШ-РАДНИЧКИ КРАГУЈЕВАЦ 2:1 (1:1)

Ниш, 3. новембра. Стадион Чаир. Судија: Момчило Марковић (Београд). Жути картони: Мићибући, Митровић, Стевановић, Пејовић (Раднички Ниш), У. Видовић (Раднички Крагујевац)

РАДНИЧКИ НИШ: Кахриман, Аксентијевић, Стевановић, Вујадиновић, Станковић, Ковачевић, Пејовић, Мићибући (од 73. Касалица), Митровић, Томић(-од 81. Дуроњић), Шкрбић.

РАДНИЧКИ КРАГУЈЕВАЦ: Лековић, Ристић (од 61. Ристовић), Бурмаз (од 73. Мирић), Јовановић, У. Видовић (од 73. М. Видовић), Варјачић, Илић, Благојевић, Милановић, Томић (од 80. Вићентијевић), Филиповић.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *