Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Реми у Новом Саду, Младост ГАТ – Раднички 0:0

Фудбалери Радничког ремизирали су са екипом Младост ГАТ у утакмици 25. кола Супер лиге Србије. Меч на стадиону Kарађорђе у Новом Саду завршен је без погодака. Раднички је овим резултатом освојио 23. бод у првенству и тренутно заузима 13. позицију на табели.

Утакмица је протекла у теренској иницијативи Радничког и бројним покушајима са дистанце нишког тима. Захваљујући одличном голману домаћих, Kнежевићу, ниједан од њих није завршио у мрежи екипе Младости. У првом полувремену издвојили су се ударци Пејовића у 9, као и Павловића у 17. минуту, а најбољу шансу за гол имао је управо млади Лазар Павловић када је у 44. минуту првог полувремена погодио стативу након снажног ударца са 18 метара. Младост ГАТ је затресла мрежу Радничког после ударца главом Вујадиновића, али је тај погодак оправдано поништен због офсајд позиције искусног штопера новосадске екипе. Други део меча кренуо је још снажнијим темпом Радничког, који је углавном играо на половини терена који припада противнику. Међутим, осим ударца Пејовића у 49. минуту после одличне акције целокупне офанзивне линије Радничког, Нишлије нису успеле да пробију бедем Новосађана. Младост се, како се меч ближио крају све чвршће бранила И чувала резултат, а Раднички и поред доминације није успео да своје акције заврши поготком. У самом финишу меча, у 89. минуту, Kнежевић је одлично одбранио ударац резервисте Радничког, Миљана Шкрбића и тиме потврдио епитет најбољег играча ове утакмице.

Своје утиске након меча поделио је тренер у стручном штабу Радничког, Видак Братић.
Очекивао сам овакав меч, тешка утакмица за обе екипе јер су бодови преко потребни и једнима и другима. Осетио се тај притисак код играча, зато је и изостала лепша игра. Нашој екипи је недостајало и мало среће за постизање поготка. Имали смо неколико лепих прилика, па и стативу. Штета што нисмо узели сва три бода данас, мислим да смо их заслужили.

У наредном, 26. колу Супер лиге, Раднички на стадиону Чаир у Нишу у недељу 12. марта од 14 часова игра против екипе Вождовца.

Раднички:
Росић – Андрић, Етонгу, Јамкам, Стојановић – Стефан Марјановић, Пејовић, Павловић (од 81. мин Фреи), Мићин (од 64. мин. Месаровић), Белаковић (од 78. мин. Цветковић) – Петров (од 78. мин. Шкрбић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *