Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Трајковић дебитовао победом: Раднички – Политехника 2:1

Фудбалери Радничког започели су припреме на најбољи могући начин – победом. У првом пријатељском мечу у Банском изабраници Николе Трајковића били су бољи од румунске екипе Политехнике и славили резултатом 2:1 (1:1). Раднички је наступао без „ровитих“ Јамкама и Стојановића, али је остатак екипе успешно реализовао тактичке замсили новог тренера.

Прву прилику на мечу имала је Политехника у 8. минуту, Јатоба је прошао одбрану Радничког и погодио оквир гола. Само шест минута касније Политехника је повела и то са беле тачке. После гужве у шеснаестерцу, судија је досудио казнени ударац, а Васвари погодио. Екипа Радничког деловала је стабилно и након примљеног гола, али су противници, на моменте и даље били за нијансу опаснији. Нова опасност пред голом Радничког виђена је у 26. минуту, али је добро интервенисао Росић и лопту избацио са гол-линије. Четири минута касније фудбалери Радничког поравнали су резултат. Шкрбић је асистирао Белаковићу, који погађа за 1:1.

У наставку меча прву прилику имао је Раднички, шутирао је Петров у 53. минуту, али је и он погодио оквир гола. Напади Политехнике били су после тога учесталији, али су играчи Радничког били конценрисани и нису допустили противнику да их изненади. Добру шансу имала је Политехника у 60. минуту, Думитру је имао празан гол испред себе, шутирао, а Војновић добро интевенисао. Десет минута касније виђена је слична ситуација, а најбоље се снашао Гаку и спасао гол. Претили су и играчи Радничког, играли добро, али је у већини случајева изостала завршница. Да се сваки труд награди потврђено је у 85. минуту. По левој страни одлично је прошао Петров и упослио Ивељу који постиже првенац у дресу Радничког и доноси свом тиму победу.

Наредни противник Радничког у Бугарској биће екипа Ботева. Меч у Пловдиву заказан је за 9. јул.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *