Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Мркић: Војводина је тежак изазов, али верујем у мој тим и у оно што радимо

Раднички сутра  од 18.30 сати у Новом Саду гостује Војводини у деветом колу Суперлиге Србије.

Раднички је 12. на табели са осам бодова, док је Војводина пета са 13 бодова, уз меч мање.

У Нишу је конференцију за штампу одржао тренер Радничког Саша Мркић, који је задовољан након два везана тријумфа свог тима, а уочи тешког гостовања на Карађорђу.

Одиграли смо фантастичну утакмицу против Напретка у петак, у последњих пар година на Чаиру није виђен такав преокрет. Заиста смо ушли јако лоше у тај меч, а онда смо “нагазили” лопту, појачали ритам и морам да похвалим играче на приказаном карактеру. Радује ме и повратак верних Мераклија, навијали су из срца. Имамо шта да пружимо и да им понудимо и верујем да ће их бити све више у наставку сезоне– истакао је Мркић  пред полазак у Нови Сад.

Меч против Војводине биће тежак и веома симболичан. Први пут ће Милан Раставац седети на клупи неке екипе против Радничког, у коме је радио две и по године, постао његов најдуговечнији тренер у једном мандату у новијој историји клуба, а ту се и сам тренерски афирмисао.

Колега Раставац ради сјајан посао ове сезоне. Војводина је у малој кризи резултата, али не и игре. Одлично је он то тамо скоцкао. Надам са да неће да им крене баш од ове утакмице. Њихова је предност што им се четворица играча вероватно враћају у тим, свежи и одморни. Имали су дан више за предах после мечева претходног кола од нас, играју код куће, а ми идемо на пут, и још смо имали изузетно напорну утакмицу, девет на девет малтене свих 90 минута, притом је ту неколико момака који су се тек опоравили од повреда и још нису на свом максимуму, попут Марјановића, Савића, Аксентијевића… Ипак, као што сам причао и претходних дана, много верујем у оно што радимо. Постигли смо по три гола на претходне две утакмице, створили брдо прилика и ако ми будемо на жељеном нивоу, питаћемо се доста у овој утакмици, уз сав респект Војводини– истакао је Мркић.

За Раднички сутра неће моћи да игра поцрвенели штопер Јамкам, а на утакмици против Напретка се на тој утакмици наметнуо млади Никола Стајић, који је по вокацији леви бек.

Открићу вам да се Стајић загревао за ту утакмицу, јер сам до последњег минута имао дилему да ли ће је почети на терену или са клупе. Сјајно је радио на тренинзима у претходном периоду, рекао сам му да ће дочекати својих пет минута, уосталом баш као и Ајдар, кога бих такође похвалио. Ето, десило се да је брзо морао на терен, да је био загрејан и да нам је много пружио у дефанзиви, али и убрзању игре– завршио је Мркић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *