Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Владимир Ђорђевић: Утакмица са Звездом носи посебну мотивацију

Раднички у среду од 19 часова на свом Чаиру дочекује екипу Црвене звезде у склопу 25. кола Супер лиге Србије. Након пораза од Железничара у Панчеву, Раднички је напустио шеф стручног штаба, Никола Трајковић, који је поднео оставку на своју функцију.

Поред његовог изостанка у наредном колу, на клупи неће бити ни тренера Владимира Ђорђевића и Душана Ђокића, који су добили црвене картоне у поменутом мечу, а још неколицина играча изостаје због накупљених жутих картона и повреда.

О припреми наредне утакмице, као и кадровској ситуацији у екипи, на редовној конференцији за медије говорио је тренер Владимир Ђорђевић.

– Сви знамо каква нас утакмица очекује против екипе која је, уз Партизан, најбоља у нашем фудбалу. Ми смо у једној тешкој, деликатној ситуацији, због свега што се издешавало у претходном периоду, а на све смо остали и без шефа стручног штаба Николе Трајковића. Kао последицу претходне утакмице сада имамо кадровских проблема и у стручном штабу, и међу играчима. Душан Ђокић и ја смо на утакмици против Железничара добили црвене картоне – искрено, не знам из којих разлога. Због парних жутих картона паузираће Месаровић и Вања Илић. Такође, у играчком кадру смо даље слабији за Едмунда Ада који против Црвене звезде нема право наступа, а на мање повреде након меча у Панчеву жалили су се Петровић и Стајић. Не помињем вам Чоловића, Стојановића, Фреја, који су већ дуже ван строја. Видећемо, најспремнији ће изаћи на терен.


Ђорђевић, који је као играч наступао у оба сутрашња ривала, зна колики притисак носе овакви мечеви и да је мотивација на њима посебна.

За Звезду покушавамо да се припремимо као и за сваку другу утакмицу, али само они који могу да пруже и више од сто посто могућности у датом тренутку ће изаћи на терен. Моменат јесте деликатан за нас, момцима је тешко пало све што се десило претходних дана, али ја сам покушао да им објасним колика ће пажња јавности сутра увече бити усмерена ка њима.
Овај меч привућиће доста публике, већина ће доћи због Звезде и ја се надам да нашим играчима то може да буде мотив више, да дају и више од максимума. Ми нисмо у ситуацији да можемо да претимо, наше је да дамо достојан отпор и да се надамо да тако можемо да дођемо до позитивног резултата.

Шокантан пораз и спорне ситуације са утакмице у Панчеву још увек остављају јак утисак тренеру Ђорђевићу:

Турбулентна је утакмица је иза нас, ми увек гледамо да прво тражимо кривца и грешке у свом дворишту, али морамо да будемо реални, издешавало се свашта у Панчеву. Најтеже ми је што смо удаљени и колеге и ја, екипа је била ускраћена за наше савете, сугестије, било би другагачије да само сви били на клупи и то је оно што ми тешко пало. Атмосфера је била пала после свега, али су се момци издигли, све су то професионалци и спремни су да дају максимум.

 

Меч на стадиону Чаир судиће главни судија Марко Ивковић, који је судио и претходни дуел ових двеју екипа на Чаиру у сезони 2022/23.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *