Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује имењаку у Крагујевцу на старту пролећног дела сезоне

Фудбалери нишког Радничког у недељу започињу други део сезоне у Супер лиги Србије дуелом против имењака Радничког 1923 из Kрагујевца.

Шеф стручног штаба Никола Трајковић је на прес конференцији најпре сумирао утиске са припрема и из прелазног рока.

Одрадили смо физички аспект припрема на задовољавајућем нивоу. Играчи су били максимално концентрисани, мотивисани и професионални. Задовољан сам оним што смо оставили иза себе и сада прелазимо у такмичарски период где немамо више права да причамо о томе да је Раднички играо допадљив фудбал, а да није доносио бодове. Свака утакмица нам је предусна и на свакој морамо да поправљамо салдо. Променили смо „крвну слику“ свлачионице, довели смо нове играче. Неке који су били битни за нашу игру, али су били дуго у клубу, па је дошло до засићења, пустили смо да оду. Мислим да смо мање-више направили добар прелазни период, довели играче који су нам потребни, комплетирали екипу и од недеље идемо ка циљу који смо зацртали, а то је да Раднички из Ниша и следеће сезоне игра Суперлигу. – започео је излагање Трајковић, а затим и додао:

Атмосфера у свлачионици је сада максимално квалитетна, имамо играче којима је „глава на месту“, желе сваки тренинг да одраде сто посто и то је предуслов да се направи добра екипа и резултат. Играчи које смо довели углавном су заузели своје место у стартних 11, сада је на њима да се докажу на терену.

Затим се Трајковић окренуо очекивањима од наредног дуела:

Било би добро да се понови исход, у смислу да донесемо кући три бода. Они су у тој утакмици играли у неком систему 4-2-3-1, сада су направили промене и у саставу и у формацији. Ми смо тада ушли у утакмицу под императивом, било је то ’бити или не бити’ за многе од нас у клубу. Жеља је била невероватна да се добије та утакмица и она мора и сада да буде присутна. Играчима сам рекао да уопште не правим разлику да ли играмо код куће или на страни. Сигурно је да очекујем другачији Раднички из Kрагујевца, са новим тренером направили су добар победнички низ пред крај јесење полусезоне. Очекујем тврђу утакмицу, не верујем да може да оде у смеру у каквом је отишла она са нашом лакшом победом.

О једној теми, ипак, Трајковић није желео да отворено говори. Упитан о здравственом билтену у тиму, шеф струке Нишлија одлучио је да из тактичких разговора не открије све „карте“.

Не волим о томе да причам на конференцији за медије. Не желим да олакшам посао људима из Kрагујевца. Верујем да ће они до информација свакако доћи, као што ћемо и ми до вести везаних за њих, али боље да се потруде него да им све сервирам. У сваком случају, неколико играча није било на свом максимуму у претходном периоду и проценићемо колико сваког можемо да искористимо. Придружио нам се и Бамиделе, већ данас га очекујемо на тренингу. Разговарали смо о његовом физичком стању, он је изричит да може да нам помогне већ од првог кола. Није тренирао са претходном екипом од 2. фебруара, али јесте индивидуално. Kаже да је спреман, проверићемо. Утакмица долази толико брзо да не можемо да се коцкамо, али гледаћемо да искористимо и њега колико год можемо.

Нови капитен Реала са Нишаве у наставку сезоне биће Александар Војновић, стамени дефанзивац из БиХ.

Велика је част и одговорност бити капитен тако великог клуба са богатом традицијом, као што је Раднички. Гледаћу да сваким минутом на терену и свиме што радим у клубу ту траку и поверење оправдам.
Очекује нас тежак меч, јер идемо на мегдан квалитетном противнику. Играли смо већ са њима у првом делу сезоне, остварили победу, а у недељу сви који истрче на терен даће све од себе да поново славимо против екипе Радничког. Свесни смо сви ситуације у којој се налазимо и желимо да од првог кола у наставку сезоне кренемо у серију позитивних резултата како би што пре изашли из ње.

Меч 20. кола Супер лиге Србије игра се на стадиону Чика Дача у Kрагујевцу и на програму је од 13 часова, а главни судија овог дуела биће Ненад Минаковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *