Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Стајић и Трајковић: Очекујемо победу против Напретка

У 11. колу Супер лиге Србије фудбалери Радничког наступиће тек четврти пут пред својим навијачима. У петак, 6. октобра на Чаир стиже Напредак из Kрушевца, а меч је заказан за 18 часова.

О очекивањима у овом дербију и утисцима са тренинга ове недеље говорили су на редовној конференцији за медије Никола Трајковић, шеф стручног штаба Нишлија, као и један од најмлађих првотимаца екипе, Милорад Стајић.
Свима је јасно да је пред нама још једна утакмица са императивом победе. Једноставно, дошло је до тога да не би требало размишљати ни о чему другом осим о победи. У току целе недеље разговарао сам са играчима. Поручио сам им да све оно што је било оставе иза себе и размишљамо сви само о наредном противнику. – започео је Трајковић.

Анализирајући игру и појединце следећег ривала, Трајковић је апострофирао неколико чињеница:
Напредак је екипа приближног квалитета нашем. Сада нам, након утакмице са Звездом, следи низ дуела са управо таквим противницима. Зато је јако битно да кренемо у серију победа и вратимо се на место на табели које Раднички заслужује и које смо планирали пре старта шампионата. Уколико Напредак буде играо као и до сада, са три штопера, одговорићемо и ми истим системом, али имамо варијанте и за другачије поставке игре.

Трајковић је отворено говорио и о тренинзима екипе у протеклој недељи и аспектима игре којима још увек није задовољан.
Што се дефанзиве тиче, много боље делујемо него у почетку првенства. Нападачки и даље нисмо на жељеном нивоу и морамо побољшати ефикасност. Читаву недељу радимо на томе и увежбавање акција и реализација су нам били кључни фокус на тренинзима. Сматрам да екипи недостаје само један меч у којем би се постигло неколико голова, да се пробије и та баријера и да кренемо да показујемо боље резултате и у том аспекту.

Још једна информација може да иде „на руку“ Трајковићу приликом састављања тима:
Против Црвене звезде је неколико играча било ван строја због вируса који влада. Влајковић и Зец били су планирани за тај меч, као и Белаковић, међутим, тада нису могли да нам помогну. Стање је сада пуно боље, и, уколико до сутра не буде неких непријатних изненађења, на све њих моћи ћу да рачунам.

Милорад Стајић је jедан од играча који се ове сезоне усталио у првој постави Радничког и са капитеном Пејовићем чини поуздан тандем на средини терена.
Ми заиста у сваку утакмицу улазимо са једнаком жељом за победом. Било да је противник Звезда, Партизан или неко трећи, тај став не мењамо. Показали смо да можемо игром да се носимо са сваким ривалом. У екипи и на тренинзима је веома добра атмосфера, све боље и боље радимо. Надам се једној доброј, веома занимљивој утакмици у петак и да ћемо у њој „зарадити“ три бода.

На сутрашњој утакмици Kлуб наставља акцију бесплатног улаза на стадион за сву школску децу у пратњи одрасле особе. Сва ђаци до 14 година старости моћи ће бесплатно са источне трибине да прате утакмицу уз присуство пунолетног лица. Једна пунолетна особа моћи ће да уведе највише петоро деце. Улаз за пунолетну особу такође је слободан. Организован бесплатан улаз основаца је обезбеђен на капији између западне и јужне трибине у 17:30 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *