Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Одржана седница Скупштине ФК Раднички Ниш

Данас је одржана седница Скупштине ФK Раднички на којој је усвојен завршни рачун за 2021. годину, поднет извештај о раду клуба и усвојен финансијски план за ову годину.

Председник клуба Драган Марковић Маркони рекао је да је Раднички један од ретких клубова у Србији који редовно измирује све своје финансијске обавезе према играчима, запосленима и државним институцијама.
„Чини ми се да се често спомињу само негативни примери, као да је срамота да се спомену одговорни руководиоци клубова који свој посао раде у складу са законом а то подразумева кретање у оквиру реалног финансијског плана, што подразумева исплату свих обавеза према играчима, запосленима и државним институцијама, односно плаћање пореза. Сад се питам да ли је срамота да на овај начин се буде патриота, социјално одговоран према држави у којој се живи. Не треба ми да се правдамо, већ они који не раде добро свој посао“, рекао је Марковић.

Директор клуба Дејан Пропадало поднео је извештај о раду клуба за период између две седнице Скупштине. Он је рекао да је Фудбалски клуб „Раднички“ у 2021. години пословао са добитком од око 33 милиона динара.
„Укупан износ прихода у тој години износио је око 212 милиона динара. Приход је остварен на основу продаје играча, средстава солидарности за трансфер играча, спонзорства, рекламирања, донаторства, ТВ права, продаје улазница… Такође, у 2021. години клуб је имао расходе у износу од око 178 милиона динара. Реч је о расходима попут оних за набавку спортске опреме, трошкове припрема екипа, зараде, накнаде зараде и уговорне обавезе према играчима и спортским стручњацима, трошкове организације утакмица и смештаја играча…“, рекао је Пропадало.
Он је нагласио да је клуб највише уложио у реновирање просторија клуба и свлачионице за децу која тренирају у Радничком. Додао је и да је направљена професионална и модерна теретана у оквиру стадиона. Ове године Раднички, истакао је он, узео је и стадион Железничара који је у потпуно сређен и изгледа европски. Пропадало је рекао да је клуб добио око 200 ставки примедби од УЕФА које мора да се отклоне да би се на Чаиру играла европска такмичења. Додао је да је клуб сам кренуо са улагањем сопственог новца како би се отклонили ти недостаци.

Чланови Скупштине усвојили су већином гласова све представљене извештаје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *