Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Братислав Ристић нови спортски директор Радничког

Руководство Радничког поставило је Братислава Ристића за новог спортског директора клуба. Након одиграног јесењег дела шампионата Србије, у Радничком је одлучено да се у организационом погледу покрену корените промене, како у функционисању првог тима, тако и у омладинском погону и осталим сегментима клуба.

Ристић иза себе има богату играчку каријеру, као и доста искуства у раду са фудбалерима, који ће му, без сумње, доста значити на новој функцији. Рођени Нишлија играчку каријеру је започео управо у Радничком, из којег се отиснуо у белгијски Kлуб Бриж. Уследили су трансфери у Малагу, Металург из Доњецка, Kраснодар, Славију из Софије, Рад, па селидба у Чикаго и завршетак каријере у Олимпику из Сарајева и Челику из Никшића. Након што је окачио копачке о клин, Братислав Ристић успешно се бавио и менаџерским пословима, а повратак у Раднички види као велики изазов:

Изузетно ми је драго што ћу имати прилику да допринесем бољој организацији и резултатима клуба. Разговарао сам са руководством клуба и од првог човека Радничког, Ивице Тончева добио јасне смернице како ће се Раднички мењати. Мислим да је време да Раднички крене узлазном путањом. Неће ми бити лако, јер је доста посла пред нама, али сам заиста оптимиста. Важно је наравно и домаћинско пословање, а знам да се у овом клубу тако послује. Могу да истакнем да ће бити промена у спортском сектору у наредном периоду. Постепено ћемо мењати неке ствари у складу са нашим могућностима. Не можемо сада ођедном све да мењамо или да одсечемо цео клуб. Имамо јаку Управу, праве људе са којима можемо да направимо искорак препознатљив у Србији. И ту није битан само новац за неке промене, битна је добра организација, да се зна ко шта ради.

У наредним данима клуб ће представити и новог шефа стручног штаба, а пре почетка припрема очекујемо и појачања у играчком кадру. Долазе играчи који ће правити разлику на терену и који Раднички морају да тргну из резултатске кризе. Стабилизација резултата и пласмана је први задатак, а паралелно ћемо радити и на окупљању талената који ће стасавати у нашој школи и из ње бити промовисани у сениорски састав. – рекао је у свом првом обраћању Братислав Ристић.

Договор о сарадњи постигну је на обострано задовољство. Нови спортски директор у наредном периоду руководиће комплетним спортским сектором, а Ивица Тончев, први човек клуба, најавио је још промена.

Време је да нови људи, на одређеним позицијама, дођу у клуб. Спортски директор Братислав Ристић један је од њих. Реч је о човеку који се добро разуме у фудбал, добро познаје прилике, као и све играче у Европи. Верујем да је ово корак напред и да ће ствари кренути својим током. Ми смо до сада имали проблем – од десет играча, ми смо код пет грешили у довођењу. Не ми, већ наш спортски сектор и они који су били одговорни за довођење играча. Сада верујем да од десет можемо да промашимо само код једног или два играча… Мислим да ће то допринети бољитку и дати снагу клубу да у будућности буде још јачи. Спортски сектор поверен је новом спортском директору и он има овлашћење да направи свој тим, скаутинг службу. Њему је указано поверење и нико из руководства не жели да се меша у његов рад и у то ко ће бити део његовог тима. Промена ће свакако бити на свим нивоима у наредном периоду, али идемо корак по корак, -истиче први човек Фудбалског клуба Раднички, Ивица Тончев.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *