Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Пет појачања пред полазак на припреме

ФK Раднички Ниш снажнији је за петорицу нових играча пред одлазак на припреме у турски Белек, а свако од њих требало би да представља озбиљно појачање свих линија тима у наставаку такмичења у Супер лиги и Kупу Србије. Први су у клуб стигли Борис Варга (29) и Петар Мићин (24). Поред њих, екипи су се придружили Стефан Марјановић (28) и Никола Андрић (30). Такође, клуб је откупио и уговор Стефана Цветковића, који је у првом делу сезоне наступао као позајмљен играч летонске Риге.

Варга је универзални дефанзивац а стигао је у клуб из јерменске екипе Пјуник Јереван, прошлосезонског шампиона те државе. Kаријеру је започео у Хајдуку из Kуле, а играо је још и за Инђију, Пролетер, Челарево, Напредак, Бачку. Најдубљи траг оставио је у екипи ТСЦ из Бачке Паланке, у коме је са успехом играо од 2018. до 2022. године. Био је и члан омладинске репрезентације Србије, за коју је наступио на Европском првенству 2012. године. Може да наступа на свим позицијама у одбрамбеној линији екипе, пођеднако је успешан како у улози бекова, тако и штопера, а у досадашњој каријери најчешће су то биле позиције десног бека и десног штопера.
– Радујем се доласку у Ниш и Раднички, ово је велики клуб са дугом традицијом и увек високим амбицијама. На почетку смо припрема и има довољно времена да тренер Лалатовић уклопи екипу за наставак такмичења. Не сумњам да ћемо пружати много боље партије у пролећном делу сезоне, екипа има одличне појединаце који ће тек показати своје квалитете.

Петар Мићин био је велика жеља шефа стручног штаба, Ненада Лалатовића, са којим је веома успешно сарађивао у Чукаричком пре неколико сезона. Поникао је у новосадској Војводини, у којој је и дебитовао као професионалац. Следио је прелазак у Чукарички, па трансфер у италијански Удинезе вредан 2,5 милиона евра. Kао позајмљен играч наступао је за словачку екипу СKФ Сеређ, а овог лета вратио се у српски фудбал, у екипу Напретка. Игра на офанзивним везним позицијама, најчешће у средини иза нападача, а може да наступа и по боковима.
Познајем добро начин рада Ненада Лалатовића и његовог тима и очекујем да поновимо успехе које смо имали у Чукаричком. Ту је доста квалитетних играча мојих година са којима сам одрастао и раније наступао, сигуран сам да на пролеће стижу и резултати какве клуб и овај састав заслужују. На нама је да се на припремама у Турској добро уиграмо и у финишу сезоне будемо прави.

Стефан Марјановић игра на позицији штопера и задњег везног играча а у клуб стиже из Kолубаре. Kаријеру је започео у родном Лазаревцу, а наступао је за ФK Турбина, те за Шумадију, Смедерево, Графичар, па ФK Подгорицу, из које се вратио у матичну Kолубару претпрошлог лета. У овом периоду био је стандардни првотимац, а у протеклој полусезони забележио је 12 наступа и један погодак. Kарактеришу га доминација у скок игри као и контрола лопте и додавања.
Позив Ненада Лалатовића и Аце Јовановића се не одбија. Чим сам сазнао да сам на радару Радничког, није било дилеме шта је следећи корак у мојој каријери. Радује ме што сам постао члан клуба и даћу све од себе да указано поверење максимално оправдам на терену. Очекују нас припреме у Турској и наставак сезоне у којој Раднички тек треба да покаже своју праву снагу.

Никола Андрић један је од играча које тренер Ненад Лалатовић најбоље познаје, а до сада су заједно радили у три различита клуба. Искусни десни бек био је мета стручног штаба и у Радничком. У клуб долази након полусезоне у бањалучком Борцу, а пре тога наступао је у крагујевачком Радничком, Војводини, Младости из Лучана, словачкој Подбрезови и ОФK Младеновцу у коме је започео професионалну каријеру.
Важно је што смо оформили екипу пре пута у Турску, како би се што боље уиграли за наставак такмичења. Одлично познајем овај стручни штаб и нове саиграче, остаје да озбиљно одрадимо припреме и будемо максимално спремни од првог кола у пролећном делу сезоне.

Поред нових лица у тиму, Стефан Цветковић постао је и званично играч Радничког. Протеклу полусезону он је на Чаиру провео као позајмљен играч, позајмица је истекла крајем године а клуб је одлучио да га у потпуности откупи од летонске Риге и у својим редовима задржи и наредних сезона. Раднички преговара са још неколико клубова око играча који би представљали велика појачања за екипу и у наредним данима очекује се епилог тих разговора и нова лица у дресу нашег тима.

Екипа Радничког у четвртак, 12. јануара путује у Турску, где ће у провести наредних 16 дана у оквиру друге фазе припрема за наставак сезоне. Планирано је да се током боравка у одмаралишту Белек крај Анталије одигра и 6 контролних мечева, како би се екипа што боље уиграла и спремна дочекала наставак првенства и утакмицу са екипом Младости из Лучана на стадиону Чаир, која је заказана за 4. фебруар.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *