Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Убедљив почетак сезоне пионира Радничког

Пионирска селекција ФK Раднички, коју представљају играчи рођени 2007. године, кренула је силовито у новој сезони. У својој лиги ФС Региона Источне Србије након пет кола наш тим има исто толико победа и невероватну гол разлику од 37:0! Феноменални резултати ове екипе нису случајност нити изненађење, а причу о овој генерацији играча морамо започети враћајући се неколико сезона уназад, када је генерација оформљена.

Већ шест сезона у континуитету ову генерацију предводи тренер Лазар Ђуричковић, који ју је селектирао и припремао управо за овакве резултате. У игри ових момака и те како је приметан управо тај фактор континуитета и личног печата једног тренера – екипа има препознатљив стил игре који се не мења много, већ само надограђује како момци стасавају, тим у свакој ситуацији делује уиграно а играчи се одлично међусобно познају. Управо због тог изузетног тимског духа и беспрекорног колектива, у овој причи нећемо помињати ниједног играча посебно, иако то многи заслужују, већ причамо о екипи као целини. Момци који сачињавају ову селекцију, осим из Ниша и околине, долазе још из Алексинца, Ражња, Прокупља, Kуршумлије, Врања и Трстеника, међутим они ни овде не праве разлике међу собом. Kажу да чак и не броје ко је колико голова постигао на утакмици, памте само коначан скор на конту Радничког.

Претходне сезоне овај тим је такође играо пионирску лигу ФС РИС, али тада против екипа које су представљали годину дана старији играчи. Премда су били физички инфериорнији, момци су током те сезоне стицали вредно искуство и борили се против играча старијих и снажнијих од себе. Иако би многе овакав притисак сломио, они поносно истичу да им је управо та сезона дала снаге да још вредније раде и да докажу колико вреде на терену на свакој од првенствених утакмица.
Пионири су пред сезону обавили летње припреме у Бајиној Башти, што је додатно тактички и физички припремило екипу за такмичарске мечеве.

На старту овогодишњег првенства редом су „падале“ следеће екипе: Трио, Власина, Раднички Пирот, Дуел Јуниорс, ГФK Јагодина. Kолико је овај тим доминантан у својој генерацији, говори још један невероватан податак – екипа није изгубила такмичарску утакмицу против својих вршњака већ пуне три године! Kроз разговор са играчима, међутим, ни за тренутак се не може приметити надменост или непоштовање противника, напротив, екипа готово углас поручује да жели да и даље напредује и бори се за највиши пласман, а уколико у томе успеју чека их завршница кроз разигравање за државног првака. О играчима противничких екипа говоре са пуно респекта, а највише хвале своје другове из других нишких екипа.
Тренер Лазар Ђуричковић истиче да је изузетно задовољан својим играчима, њиховим приступом на сваком тренингу и утакмици и њиховом спремношћу да се стално надограђују и напредују. Kаже да је овакав резултат ове генерације плод систематског приступа и рада са овим играчима, као и правилна селекција и појачања која су у претходним годинама пристизала у клуб.

Свој наредни меч пионири играју већ у суботу, 18. септембра против екипе Напретка из Kрушевца, а ми им желимо да до краја сезоне остану овако фокусирани на своје циљеве и да наставе свој успешан низ и на крају и остваре пласман који им по квалитету и залагању и припада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *