Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Пролетер – Раднички 2:0

Серија Радничког од седам мечева без пораза у Суперлиги Србије прекинута је у Новом Саду. Нишки тим је изгубио од Пролетера са 2:0 у 21. колу, последњем у јесењем делу сезоне, па ће оба тима на двомесечну паузу отићи са по 27 освојених бодова. Стрелци за домаћи састав били су Нинковић у петом минуту и Томовић у 20.

Утакмица је одиграна по хладноћи и веома лошем терену, а од самог почетка се видело да Раднички, који је играо без Шкрбића, Аксентијевића и Вујадиновића, нема свој дан. Пролетер је то искористио и повео већ у петом минуту. Поготку је претходила грешка штопера Стевановића, који је покушао да изнесе лопту из свог шеснаестерца. Ушао је у дуел са Николом Нинковићем, а некадашњи велики таленат Партизана му је одузео лопту на 16 метара од гола и изузетно прецизним ударцем левом ногом из прве по земљи, савладао немоћног голмана Кахримана, за 1:0.

Раднички је у наредних десетак минута покушавао да спусти лопту на земљу и успостави своју игру, али је то било немогуће због тешког терена. Пролетер је чекао полуконтре и контре, био је опасан, а после једне брзе транзиције у 20. минуту је дуплирао предност. Вукасовић је посло дугачак пас за Младеновића, а Бјеличић је закаснио за делић секунде да направи офсајд. Младеновић је прихватио лопту и по десној страни се стуштио ка голу Радничког, отресао је Стевановића, дошао буквално до стативе и вратио лопту на седам метара од гола за усамљеног Томовића, коме није било тешко да је из идеалне позиције пошаље у мрежу, за 2:0.

Раднички је у 24. минуту остао без повређеног Савића, а уместо њега је ушао и дебитовао Камерунац Јамкам. Нишлије су у 38. минуту тражиле пенал, после дуела Касалице и Марјановића зу казненом простору Пролетера. Провера у ВАР соби трајала је пет минута, а коначна одлука је била да нема једанаестерца. Касалица се том приликом повредио и није могао да настави меч, па је Раднички у већем делу наставка играо без класичног нападача.

На почетку другог полувремена је ушао и ровити Мићибући, Раднички је извршио притисак у покушају да брзо дође до гола и у 50. минуту је пропустио две колосалне прилике. Арсић је извео корнер са леве стране и гађао је прву стативу. Тамо је Пејовић главом спустио лопту на линију петерца за Стевановића, чији је ударац главом са гол-линије избацио Митровић. Лопта се после правог рикошета поново вратила до Пејовића, који је силовито тукао са четири метра, а погодак је фантастичном интервенцијом спречио голман Пролетера Петрић.

Следећих 20-ак минута протекло је у јаловој иницијативи Радничког, а домаћин је поново запретио у 71. минуту. Након неколико прецизних и брзих додавања, лопта је дошла до Томовића, овај је лепо проиграо Мађара Берталана Куна, чији је шут из веома добре позиције у одсудном тренутку изблокирао Јамкам.

Раднички је у самом финишу, у 90. минуту, пропустио две шансе да ублажи пораз. Прво је „бомбу“ Мићибућија са 12 метара зауставио сјајни Петрић, а онда је Јамкам главом спустио лопту до још једног резервисте Павлова. Украјинац је шутирао из окрета и савладао Петрића, али је дефанзивац Пролетера Огњен Митровић пратио ситуацију и по други пут на утакмици зауставио лопту са самој гол-линији.

ПРОЛЕТЕР – РАДНИЧКИ НИШ 2:0 (2:0)

Нови Сад, 16. децембра. Стадион “Карађорђе”. Судија: Андрија Стојановић 6. Стрелци: 1:0 Нинковић 5.- 2:0 Томовић 20. Жути картони: Стевановић, Јамкам (Раднички).

ПРОЛЕТЕР: Петрић, Марјановић, Скопљак, Томовић, Митровић, Вукасовић, Илић (од 77. Којић), Нинковић (од 87. Михајловић), Танасин, Кун(од 77. Голубовић), Младеновић (од 69. Милошевић).

РАДНИЧКИ: Кахриман, Стевановић, Савић (од 24. Јамкам), Бјеличић, Станковић (од 46. Ћирковић), Пејовић, Ковачевић, Митровић, Арсић (од 78. Павлов), Томић (од 60. Дуроњић), Касалица(од 46. Мићибући) 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *