Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Ботев Пловдив – Раднички 3:0

Фудбалери Радничког поражени су у другој пријатељској утакмици у Бугарској од Ботева резултатом 3:0. Домаћину је овај меч био генерална проба пред почетак првенства, док ће Раднички завршити припреме у Бугарској и од сутра наставити да се за нову сезону припрема у Нишу.

Екипа Радничког почела је меч у мешовитом саставу, док су домаћи играли у свом најјачем. Ботев је повео у 17. минуту утакмице, центрирао је Kолев, а Секулић погодио главом. Прилику да изједначи већ у наредном нападу имао је Петров, који је шутирао, а дефанзивац Ботева, Пунчец, избацио лопту са гол-линије. У 34. минуту Гаку је фаулирао Етоа, а судија показао на белу тачку. Прецизан за 2:0 био је поново Секулић. Упорни су били играчи Радничког, нападали, али је изостајала завршница. До трећег гола домаћи су дошли у 41. минуту, а стрелац је био Рабеј. Три минута касније, пред одлазак на одмор, Пејовић је погодио пречку.

За ново узбуђење чекало се до 59. Минута, када је Цветковић одлично прошао по десној страни, шутирао, а голман домаћих одбранио. Интересантно је било и у 81. минуту. Шкрбић је фаулиран на средини терена, а судија је пустио домаће играче да крену у контру, Акере је шутирао, а одлично интервенисао млади Стевановић. Три минута касније, Стевановић након једног ударца боксује лопту и спашава гол. До краја меча виђена је још једна шанса, али је крилни фудбалер Радничког, Стефан Цветковић, шутирао преко гола.

Своје утиске након меча изнео је шеф стручног штаба Никола Трајковић.
У овом тренутку, ово је била претешка провера за Раднички. Наши данашњи ривал је на седам дана од почетка првенства, а ми смо морали да правимо ротације у тиму и дајемо шансу свим играчима. Оно што је позитивно, ако нешто може бити позитивно у поразу је да смо добили неке одговоре, јер је нама свака од ових утакмица и припремна и ртакмичарска, на њима играчи показују колико су спремни да дају екипи у овом делу припрема. Са једне стране, свакако није пријатно изгубити утакмицу, али са друге стране могу рећи да смо дефинитивно добили неке одговоре који сун ам били неопходни.

Експедиција Радничког се од понедељка враћа у Ниш, где ће тренирати и припремати се за почетак новог првенства у Супер лиги Србије.

 

Ботев – Раднички 3:0 (3:0).
Стрелци: Секулич у 17. и 34. минуту (из једанаестерца), Рабеј у 41. минуту
Раднички: Росић, Јамкам, Војновић, Гаку, Фреј, Пејовић, Стајић, Павловић, Петров, Зец, Ивеља.
Играли су још: Илић, Цветковић, Марјановић, Јовановић, Шкрбић, Kуми, Стевановић, Ајдар, Бакић.
Ботев: Ханкић, Минков, Работов, Пунчец, Акере, Kарабељов, Ето, Думбуја, Рабеј, Kолев, Секулић. Играли су још: Kајзер, Брахими

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *