Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Важна победа Радничког против Јавора

Фудбалери Радничког савладали су екипу Јавора у 21. колу Суперлиге Србије 1:0 (1:0), Нишки тим био је бољи, имао иницијативу током целе утакмице, али је само једну успео да материјализује.

Домаћи су већ у другом минуту показали да силно желе победу, када је након једног доброг напада Вања Илић послао лопту поред гола. Након тог ударца није било много прилика до 14. минута, када је противнички играч Стјуарт послао лопту преко гола Васиљевића. После тога се још једном окушао Илић, али епилог је био исти као код претходног покушаја. Велико одушевљење на Чаиру уследило је у 25. минуту када је Раднички повео. Андрија Луковић је упутио сјајан центаршут, а Јусуф Бамиделе главом постигао погодак.

Наставак мече није донео много узбуђења, када су прилике за голове у питању. Гости су у појединим тренуцима имали иницијативу, коју нису успели да материјализују. Са друге стране покушавао је и Раднички, али је увек недостајало мало у финишу, па је резултат остао непромењен.

Након меча шеф стручног штаба Радничког, Никола трајковић, изјавио је да је срећан због уписаних бодова.

Мислим да је била тврда, права првенствена утакмица. Знали смо шта нас очекује, Јавор је екипа која зна да игра на резултат. За ову победу, све заслуге иду играчима. Знам да некада тренери то кажу онако, ради реда, али ја сада кажем из срца, јер целе недеље смо једва имали 13, 14 играча на тренингу, нисмо знали да ли ћемо имати 12-13 спремних за утакмицу. Са друге стране знали смо какав притисак носи утакмица. За све што су пружили данас, свака им част. Што се тиче неких других ствари… Остаје горак укус, надам се да се те ствари у будућности неће понављати, у супротном, искрено се плашим за судбину Радничког ове сезоне, – истакао је тренер Радничког после меча.

 

У наредном колу Раднички гостује ИМТ-у у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *