Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички против ИМТ-а за наставак позитивне серије резултата

Пет дана након важне победе у Нишу над Јавором, екипа Радничког гостује београдском ИМТ-у на отварању 22. кола Супер лиге Србије. Дуел на стадиону Вождовца заказан је за петак, 23. фебруар од 17 часова. Још једну у низу утакмица са директним ривалима из доње половине табеле најавили су на редовној конференцији за медије шеф стручног штаба Никола Трајковић и голман екипе Никола Васиљевић.

Пред нама је једна од неколико утакмица у низу против екипа из доњег дела табеле. Свака од тих утакмица не носи три бода, него шест. Ово је утакмица која нам пуно може донети и у психолошком смислу, а и поправити пласман на табели. Kадровска ситуација је тек нешто боља него пред Јавор. Одрадили смо све што је до нас, припремили се за наредног ривала. Имамо још један тренинг на коме ћемо видети ко је од играча максимално спреман, јер само такви ће изаћи на терен – започео је анализу Трајковић.

Упитан за тактичке опције у тиму и стил игре који ће пробати да наметне у наредном дуелу, Трајковић је отворено рекао да нема калкулисања.

Сећате се да смо јесенас одиграли неке фантастичне утакмице, а да нисмо узимали бодове, дошли смо у фазу сезоне где сваки бод може да нам буде пресудан и тај такмичарски циљ је тренутно испред играчког. Ја ћу увек бити тренер који би волео да му се игра се заснива на креацији из задње линије, на прогресији напада, на великом броју играча у завршници, али, тренутно, а посебно пред утакмице са ривалима који нам предстоје, битно је само узети што више бодова. Мислим да, зато што имамо велики број новајлија, а многи од њих излазе из повреда, екипа тек треба да надође и доћи ће тренутак када ће бодови долазити и из квалитетније игре.

 

Kада је говорио о противнику, Трајковић је истакао и све њихове квалитете:

Скаутирамо сваког противника, наши играчи добијају све потребне информације. Знамо да је ИМТ млада екипа која игра добро у транзицији, која има неке своје офанзивне принципе, јако талентована и полетна. Најбитније је да не улазимо у трку са њима, већ да одиграмо стабилну утакмицу са што мање грешака на средини терена, где ће они нас чекати да би изашли у транзицију. Утакмица слична оној против Јавора, тврда, такмичарска, на резултат, то је нешто што би нама више одговарало него да уђемо у било какву трку са њима.

После неколико мечева, екипа Радничког је окршај са Јавором завршила без примљеног поготка. Један од искуснијих играча у екипи, голман Никола Васиљевић, нада се да ће и у петак сачувати своју мрежу.

Kао што је и шеф рекао, очекује нас још једна тешка утакмица. Екипа ИМТ-а је млада и брза, са доста талентованих играча који умеју да играју фудбал. Спремили смо се добро за наредног ривала. Све наредне утакмице за нас биће тешке, али идемо тамо да одрадимо ово што смо током недеље спремали, да узмемо три бода, која су нам јако битна за наставак сезоне и да полако обезбедимо опстанак, што је и први циљ екипе- закључио је Васиљевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *