Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Тријумф Радничког над ИМТ-ом

Фудбалери Радничког савладали су екипу београдског ИМТ-а у првој утакмици 22. кола Супер лиге Србије резултатом 0:3 (0:1). Стрелци за нишки тим били су Вања Илић у 44. минуту, Семир Смајлагић у 46. и Стефан Вукић у 71. минуту утакмице.

Раднички је доминирао током читавог меча, у потпуности тактички и технички надиграо данашњег ривала и забележио важан тријумф, који га тренутно води на 12. позицију на табели у шампионату Србије. У првом делу игре виђена је велика борба на средини терена и мањи број прилика за погодак. Никола Петковић покушао је први да оyбиљније угрози гол Гордића након корнера који је извео Чоловић. За госте је претио Луковић из слободног ударца, али је Васиљевић био добро постављен. Први погодак на мечу виђен је у 44. минуту. Стефан Чоловић одузео је лопту противничком играчу, додао је Вањи Илићу, који је проценио да се голман домаће екипе лоше позиционирао и фантастичним ударцем са двадесетак метара постигао свој четврти погодак у лиги ове сезоне.

Само што је кренуло друго полувреме, Раднички је дуплирао своју предност. Бамиделе је кренуо са лоптом ка голу ИМТ-а, у правом тренутку проиграо нападача Смајлагића, који се нашао очи у очи са голманом Гордићем и хладнокрвно постигао свој првенац на званичним мечевима за нишки тим. Kоначан резултан поставио је Стефан Вукић, након одличне тимске акције. Овог пута Бамиделе је напао по десној страни терена и упутио снажан центаршут у срце казненог простора. Лопту је тамо сачекао Стефан Вукић и прецизним шутем закуцао у мрежу Београђана, такође за свој првенац у дресу Радничког. До краја меча ИМТ је покушавао да ублажи вођство Радничког, али су одбрана тима и голман Васиљевић неколико пута сјајно интервенисали и осујетили све ударце.

Никола Трајковић био је веома задовољан издањем свог тима након меча:

Први пут у сезони везали смо две узастопне победе и два меча без примљеног поготка. Екипа је показала изузетан карактер у јако тешком тренутку, када смо резултатски угрожени и са великим бројем повређених играча. Идемо корак по корак, а када будемо имали комплетан тим, можемо очекивати пуно бољи Раднички у наставку сезоне.

Наредни меч у Супер лиги Раднички игра на свом Чаиру у недељу 3. марта од 18:30 часова против Радника из Сурдулице.

Раднички:
Васиљевић – Петковић, Војновић, Петровић, Стојановић – Адо (од ’46. Луковић), Стајић, Илић (од ’90. Терзић), Чоловић (од ’63. Цветковић), Бамиделе (од ’76. Белаковић) – Смајлагић (од ’63. Вукић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *