Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Минималан пораз Радничког од Словачког на припремамa у Белеку

Фудбалери Радничког поражени су од екипе Словачко са 1:0 (0:0), у трећој припремној утакмици у Белеку.

Нишка екипа одиграла је један добар и чврст меч и добро се носила са неугодим Чесима. У првих 45. минута није виђено много прилика, по пар на обе стране. Хавлик је два пута шутирао на гол Нишлија у 2. и 22. минуту, али је оба пута добро интервенисао Никола Васиљевић. Имао је и Раднички пар прилика, а најближи голу био је Андреја Стојановић који је у 44. минуту погодио пречку.

У наставку меча Раднички је био још конкретнији. Бележе се покушаји Месаровића и Цветковића који су, нажалост, завршавали преко гола. Тренери обеју екипа почели су са измена од 60. минута, када се полако мењала и слика на терену. Добру прилику имао је противник Нишлија у 74. минуту, али се на голу добро снашао млади Стевановић. То му није пошло за руком у 89. минуту када је резервиста Квасина искористио пад концентрација погодио мрежу за коначних 1:0.

Тренер Радничког Никола Трајковић истакао је након меча да је ова утакмица дала одговоре на многа питања.

Кренућу од оног што је позитивно играли смо против екипе из Чешке која се налази у врху њиховог првенства. Има исти број бодова, као и екипа која игра у Лиги конференција и има 18 бодова из шест утакмица. Један јак и квалитетан противник, оно што је позитивно је да смо успели целу утакмицу да се носимо са њима. Тек на крају, када смо извршили измене, ситуација се променила. Позитивно је то што док год смо имал ту базу на коју највише рачунам, ми смо имали позитивана резултат. Ова утакмица и овај противника нам дају доста одговора и јако сам задовољан иако је на крају забележен минималан пораз.

Одличну партију пружио је и новајлија Андрија Луковић.

Тај погодак који смо примили у завршници, можда квари слику свега што смо показали. Мислим да смо одиграли добру, праву такмичарску утакмицу. Утакмицу која можда није типична за нашу лигу, против једне чврсте екипе, која има изузетан квалитет и са лоптом и у дуел игри. Мислим да можемо да будемо задовољни оним што смо показали, иако нисмо доминирали са лоптом, али смо били изузетно чврсти у дуелима, нисмо их лако губили. Ово само може да нас охрабри пред наставак припрема и почетка другог дела сезоне.

Раднички Ниш-Словачко 0:1 (0:0). Стрелац: Квасина у 89. минуту.

Раднички: Васиљевић, Бакић, Војновић, Петровић, Фај, Стојановић, Стајић, Луковић, Илић, Месаровић, Вукић. Играли су још: Цветковић, Стевановић, Смајлагић, Фреј, Терзић, Петковић

Словачко: Хофман, Травник, Петржела, Кохут, Блахут, Калабишка, Хавлик, Цицилиа, Јурошка, Даничек, Фрyштак. Играли су још: Срубек, Весхета, Реинберк, Кадлец, Михалик, Ким, Кудела, Квасина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *