Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички преко Металца до осмине финала Kупа Србије

Фудбалски клуб Раднички пласирао се у 1/8 финала Kупа Србије након што је савладао екипу Металца у Горњем Милановцу са 3:0. Стерлци за нишки тим били су Цветковић, Нимага и Ивеља.

Нишлије су утакмицу почеле у измењеном саставу, а од момака који су махом стартери у првенству у тиму су остали једино Јамкам, који је понео капитенску траку, и Давид Петровић. Није виђена претерано узбудљива утакмица у првих двадесетак минута. Након уводног дела, један ударац ка голу који је упутио Арамбашић, „прродрмао“ је госте. На срећу Нишлија, домаћини су добили само корнер, који нису материјализовали. Убрзо након тога изабраници Николе Трајковића долазе до гола. Kомбиновали су Цветковић и Траоре макон корнера, да би на крају Цветковић сна]ним ударцем искоса погодио за 1:0. Након тога чинило се да на терену постоји само једна екипа – Раднички. Добру игру нишки тим крунисао је новим поготком у финишу првог дела када је Ивеља упослио Нимагу, а овај лопту из петерца проследио у мрежу за 2:0.

У наставку меча тренер Металца Владимир Оташевић направио је четвороструку измену, а свежа крв убрзо је донела промену. Овакав потез испоставио се као добар пошто је инцијатива све до 60. минута била у потпуности на страни домаћих играча. То је упалило црвени аларм и код гостију, па и Трајковић прави троструку измену, након чега је Раднички успео да се консолидује и настави да игра као у периоду када је постигао два гола. За труд и добру игру награда је стигла у 81. минуту, када се и Павле Ивеља уписао у стрелце, након асистенције Цветковића, за коначних 3:0. Након тога, стратег гостију у игру уводи и младог Михајла Терзића, коме многи предвиђају блиставу каријеру. Терзићу је ово деби за нишки тим, који неће памтити само по победи, већ и по томе што се десио дан уочи 18. рођендана. До краја меча није виђено нових узбуђења пред головима, те су Нишлије без много мука дошле до наредне рунде такмичења.

Асистент у стручном штабу Николе Трајковића, Милан Стегњаић, био је задовољан резултатом и приказаном игром својих изабраника:
Добар је осећај након гостовања на лепом стадиону са квалитетном подлогом. Задовољни смо и резултатом, наша екипа је била на потеребном нивоу енергетски и концентрисана, па је и наш квалитет дошао до изражаја.
Што се првенства тиче, имамо добар мини циклус без пораза и желимо да га наставимо и на следећој утакмици у којој гостујемо Вождовцу у Београду. Имамо нешто више ремија од победа, чиме нисмо задовољним, али уверени смо да екипа иде узлазном линијом.

Екипа Радничког наступила је у следећем саставу: Стевановић – Јамкам, Бакић (од 46. Маига), Петровић, Влајковић, Траоре, Стојановић (од 62. Фреј) – Нимага (од 62. Стајић), Траоре, Цветковић (од 83. Терзић), Белаковић (од 62. Ендиај) – Ивеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *