Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички славио против Младости на Чаиру

Екипа Радничког савладала је лучанску Младост у 27. колу Супер лиге Србије са убедљивих 3:0. Стрелци за Раднички били су Илић у 19, Белаковић у 77. и Бамиделе у 79. минуту. Изабраници тренера Дејана Јоксимовића приказали су добру партију против веома неугодног ривала и пред својим навијачима освојили важне бодове у борби за опстанак.

Бамиделе је први имао прилику да постигне гол на утакмици. Петковић је послао пас у простор по средини, а нигеријски офанзивац стигао до лопте и са око 20 метара шутирао снажно, али директно у противничког голмана. Први погодак на мечу виђен је већ у 19. минуту, када је Јусуф Бамиделе проиграо Вању Илића, а овај, у свом стилу са дистанце распалио ка голу Младости и матирао неспремног Стаменковића. До краја полувремена виђено је неколико полуприлика на обе стране, али није било већих опасности по оба голмана. Резултат из првог дела игре, као и неизвесност око коначног исхода меча трајали су све до 77. минута, када је једну лопту Смајлагић „украо“ дефанзивцима Младости, одлично упослио Белаковића који је рутински савладао Стаменковића у ситуацији 1 на 1 и донео олакшање играчима и навијачима нишког клуба. Kоначан скор поставио је Бамиделе већ у наредном нападу, када је поново погрешила одбрана гостију а нападач Радничког био је бржи и спретнији од својих пратилаца и лако савладао немоћног Стаменковића.

Након меча Дејан Јоксимовић истакао је да је победа важна како због бодовног салда, тако и због поправљања атмосфера у екипи.

Велика победа за нас. Тешко смо је остварили и већи део утакмице смо стрепели. Нисам задовољан како смо функционисали након првог постигнутог гола. Енергетски нисмо били на потребном нивоу, можда су и на нас утицали ови неуобичајени временски услови. Дефанзивна организација нам је такође била доста проблематична, поготово пред крај првог полувремена. Морам да признам да смо се у тим тренуцима и спашавали, јер је Младост имала иницијативу и своје шансе. Промене на полувремену су донеле бољитак, а морам да честитам играчима који су се издигли изнад притиска под којим играју и смогли снаге да остваруимо убедљиву победу против реномираног противника. Надам се да ће нам ова победа значити и за наредне утакмице које нас очекују и да ћемо мало растерећенији улазити у наредне дуеле, са жељом и ставом да имамо квалитет.

РАДНИЧKИ: Стевановић – Јамкам, Војновић, Петровић – Петковић, Адо (од 85. Терзић), Илић 7 (од 46. Луковић), Белаковић – Цветковић (од 60. Месаровић), Бамиделе (од 85. Стојковић) – Вукић (од 74. Смајлагић).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *