Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Јоксимовић и капитен Петровић верују у победу против Младости

Фудбалери Радничког дочекују екипу Младости из Лучана у склопу 27. кола Супер лиге Србије. Меч на стадиону Чаир игра се у суботу, 30. марта од 14 часова.

Дејан Јоксимовић, шеф стручног штаба Радничког, изјавио је на конференцији за медије да жели победу на овом мечу, са којом би клуб добио „ветар у леђа“ пред финиш сезоне.

У сличној смо ситуацији као пред утакмицу са Напретком. У госте нам долази екипа Младости, која је у јако доброј форми. У овом делу првенства у 7 утакмица доживели су само један пораз и јако су захтеван противник. Нама су потребни бодови, на тај начин се и припремамо за ову утакмицу. Даћемо све од себе да истакнемо наше квалитете о којима стално причамо, у односу на мане које смо уочили код екипе Младости. Надам се победи.– започео је Јоксимовић

О наредном противнику Јоксимовић је говорио са доста поштовања, након подробне анализе коју је одрадио са стручним штабом.

Тим из Лучана је јако искусан и организован, такмичарски настројен и зна да игра на резултат. Таквим приступом они умеју да вешто сакрију своје мане а истакну све врлине и предности у игри које поседују. Дефанзивно су веома чврсти и компактни, одговорни и сви редом посвећени одбрани. Са друге стране јако су опасни у офанзивним транзицијама. Морамо спречити њихову игру по боковима, са десне стране – Варјачића а са леве Удовичића. Kод тих бочних лопти морамо бити организовани у нашем казненом простору јер са великим бројем играча они пуне противнички шеснаестерац. Такође су опасни из прекида, па смо радили и на том сегменту. Суштина је, међутим, да се ми наметнемо, да изађемо на терен са ставом где се Раднички пита за већину ствари на терену.

На претходним утакмицама састав Радничког диктирао је здравствени билтен и суспензије због парних картона, а у суботу ће, чини се, ситуација при одабиру стартних 11 бити тек нешто лакша.

И даље не можемо да рачунамо на Чоловића и Андрију Стојановића. У међувремену, повредио се и Фреи. Стајић има картоне, а сви остали су ту и спремни су. Иако су неки од играча вуку хроничне повреде, сви они су свесни тренутка у којем се налазимо и стегли су зубе. Такву ситуацију смо, рецимо, имали са Јамкамом у Kрушевцу. Такав приступ је за сваку похвалу и то ми даје мотив више да размишљам позитивно и верујем да имамо потенцијал и да ћемо остварити циљ и остати у лиги.

Давид Петровић је део ове паузе у првенству провео са младом репрезентацијом Србије, али је спреман за сутрашњи изазов.

Очекује нас тешка утакмица против Младости. У првој полусезони смо на њиховом терену успели да преокренемо резултат, али то је за мене било једно од најтежих гостовања у лиги. Екипа Младости игра такмичарски, чврст су колектив. Играју одлично на бодове, седми су на табели и последњих неколико утакмица су у сјајној форми. Ми морамо да наметнемо наш стил игре, анализирали смо противника током целе претходне недеље, знамо све њихове врлине и мане и мислим да нас чека једна добра такмичарска утакмица. Сваки бод нам је битан, зато позивам и све наше навијаче да сутра дођу, подрже нас и буду наш 12. играч. Мени је привилегија да са капитенском траком предводим екипу клуба са таквом традицијом какав је Раднички, на мени је да се одужим за ову част и поверење својим партијама.

Улазнице за меч могу се купити у суботу од 10 часова на благајни на источној трибини стадиона Чаир по цени од 300 динара за јужну трибину, 500 динара за источну и западну трибину, док је цена за улаз у свечану ложу 2000 динара. Главни судија меча биће Марко Ивковић из Лајковца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *