Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Тријумф феноменалног Радничког над Партизаном

Дерби 18. кола Супер лиге Србије потпуно заслужено припао је нишкој екипи, која је у најбољој партији ове јесени успела да резултатом 2:1 савлада досадашњег лидера на табели. Раднички је после великог преокрета успео да нанесе тек други пораз црно-белима у шампионату.  Стрелци за Раднички били су Петров из пенала у 67. минуту, а штопер гостију Илић постигао је аутогол у 73. минуту и тиме поставио коначан резултат.

Екипа Радничког је читав меч била опаснији ривал од београђана, нападала из транзиције, а прилике за погодак у првом полувремену имали су Бакић, Петров и Белаковић, међутим, на одмор се отишло резултатом 0:0. У наставку меча се броба на терену још више распламсала, било је јасно да обе екипе иду на победу у овом дуелу. Прво је Јамкам одлично започео контру своје екипе и дошао лице у лице са голманом Јовановићем,  али није успео да прецизније шутира, а онда је, већ у наредном нападу, одлична одбрана Радничког једини пут капитулитрала на овом мечу. Kристијан Белић је одличном лоптом упослио Салдању, који успева да оштрим ударцем донесе водство свом тиму. Уследила је офанзива Радничког, а истицао се голман гостујуће екипе, који је најзаслужнији што победа Радничког није била убедљивија. Ипак, капитулирао је два пута. Први пут након прецизно озведеног једанаестерца Саве Петрова. Најстрожу казну скривио је Саничанин, ударвиши у главу лактом Немању Белаковића. Победоносни погодак дошао је након великог притиска Радничког и корнера. Михајло Илић је неспретно реаговао и затресао сопствену мрежу.

Шеф стручног штаба Радничког Славољуб Ђорђевић изјавио је да је његова екипа заслужено славила против Партизана и додао да је данашња утакмица рецепт како би тим са Чаира требало да игра у наставку сезоне.
Прво желим да честитам Партизану на фер и коректној утакмици, мислим да је била права првенствена и мом колеги Дуљају стварно желим све најбоље. Што се нас тиче, у овом тешком распореду фалила нам је једна оваква утакмица. Мислим да смо заслужено победили. Мојим момцима желим да наставе овако и да стабилизујемо Раднички – рекао је Ђорђевић после меча.

Раднички: Росић  – Јамкам, Војновић, Бакић, Петровић  – Пејовић , Илић  – Јовановић  (од 90+3. Фреј), Месаровић (од 77. Стајић), Белаковић (од 77. Цветковић) – Петров (од 85. Ивеља).

Партизан: А. Јовановић  – Стојковић, Илић, Саничанин, Антић – Kануте (од 62. Шћекић), Белић (од 78. Д. Јовановић) – Kалулу (од 78. Мениг), Натхо (од 70. Николић), Захид  – Салдања.

У наредном мечу Раднички у суботу од 14 часова на Чаиру дочекује екипу Војводине у оквиру 19. кола Супер лиге Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *