Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички бољи од Инхулеца

Фудбалери Радничког остварили су прву победу на припремама у турском Белеку. Нишлије су одмериле снаге са чланом Премијер лиге Украјине Инхулецом и славиле су резултатом 2:1. Стрелци за Раднички били су Ненад Гаврић у првом и Петар Ристић у другом полувремену.

Раднички је овај меч почео у следећем саставу: Б. Ристић, Марковић, Станковић, Ћирковић, Бјеличић, А. Ковачевић, Петровић, Ђуричковић, Гаврић, Ђуричин и  М. Ковачевић. Током другог полувремена шансу су још добили Којић, П. Ристић, Ђурић и  Шљивић.

Нишки тим је одиграо квалитетан такмичарски меч у високом ритму, а шеф стручног штаба Владимир Гаћиновић, који се овај пут одлучио за мали број измена, био је задовољан виђеним.

-Била је ово занимљива утакмица између две агресивне екипе. У првих 20-ак минута се ништа спектакуларно није дешавало, пошто су оба тима имала велики респект према ривалу. Тек од 25. минута када смо променили начин одбране и када смо изашли високо у пресинг, постали смо пуно опаснији по њихов гол. Мислим да смо данас оставили добарутисак, пре свега тркачки. Сматрам да у неким сегментима игре можемо још доста да напредујемо, а под број један мислим на реализацију. Све у свему, ово је добра победа за нас и драго ми је што је она дошла након два пораза овде у Турској од Јагелоније и Аланије. Треба рећи да смо ми на те две прве утакмице експериментисали са саставом и гледали да дамо шансу свим играчима. Сада смо се ослонили на искусније фудбалере и успели да остваримо тријумф који свакако има своју вредност, јер се Инхулец такмичи у веома јакој украјинској лиги- рекао је Гаћиновић.

Тим са Чаира ће до краја боравка у Турској одиграти још два меча. Ривал Радничком 26. јануара биће руски друголигаш Акрон из Тољатија, а 28. јануара пољски друголигаш ЛКЦ из Лођа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *