Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује Железничару

Фудбалери Радничког у суботу гостују екипи Железничара из Панчева у склопу 24. кола Супер лиге Србије. Након пораза на свом терену од екипе Радника у претходном колу, пред играчима Николе Трајковића сада је задатак да се против још једног од директних конкурената на табели поправи утисак и упишу нови бодови.

Од претходне три сличне утакмице, две смо успешно оставили иза себе, нажалост, на прошлој нисмо успели да наставимо тај победнички низ. Десило се против Радника можда и наше најбоље прво полувреме у последњих неколико утакмица, али нисмо искористили своје шансе. Радник је из прве полуприлике дао гол и утакмица је кренула низбрдо. Разговарали смо, такве ствари не смеју да нам се дешавају. И јесенас нам се дешавало да примимо први гол, али смо успевали да се враћамо у утакмицу, а против Железничара не смемо да улазмо у било какву нервозу. Разговарали смо и скаутирали противника, очекује нас слична утакмица какву смо имали недавно против ИМТ-а – вештачка подлога, брз терен, мотивисана, брза, млада екипа. Сваке секунде морамо да будемо концентрисани, да искористимо наше прилике и покушамо да добијемо утакмицу– започео је Трајковић.

Наставио је стратег Нишлија да говори о потребној концентрацији и континуитету екипе.

Морамо да све добре аспекте из претходних победа и првог полувремена са Радником искористимо и поновимо, а да грешке отклонимо. Ово није трка на 100 метара, већ маратон. Имамо још неких петнаестак утакмица до краја, морамо бити прави у свакој наредној. Kренули смо у другу полусезону са претпоследњег места, победили смо неке од директних ривала и престигли их. Ми смо сада на табели боље позиционирани него на крају претходне сезоне и за три места боље него на крају прве полусезоне. Зато не треба да нас хвата паника, идемо корак по корак, да ово друго полувреме оставимо иза себе да се никад не понови, а прво да нам буде модел.

Екипа Железничара је, чини се, у потпуности скенирана.

Играју офанзиван фудбал, нападају у свих пет коридора, дефанзивно некада остављају простора иза своје задње линије. Ми не смемо да им дамо пуно простора за игру, морамо да вршимо константан пристисак на лопту, да нам трансформације по освојеној лопти буду брзе, да покушамо да их тако угрозимо из транзиција. Ни не помишљамо да се само бранимо, имамо озбиљан офанзивни потенцијал који треба испољимо на терену и пробамо да утакмицу добијемо– закључио је тренер Радничког.

Меч на стадиону СЦ Младост у Панчеву заказан је за 19 часова, а главни судија ће бити Јован Шегрт из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *