Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује Црвеној звезди у осмини финала Купа

Фудбалери нишког Радничког сутра гостују Црвеној звезди у Београду у осмини финала Купа Србије.

Раднички је серији утакмица против овогодишњих представника Србије у УЕФА такмичењима, а након два дуела у Суперлиги, следи окршај у купу са актуелним шампионом државе и освајачем Купа Србије.

Шеф стручног штаба Радничког Славољуб Ђорђевић осврнуо се најпре на претходне утакмице свог тима:

Иза нас су два пораза, мислим на овај период откад сам на клупи Радничког. Без обзира на то што смо поражени од одличних екипа које играју у Европи, не могу да будем задовољан. Видео сам значајан напредак у игри мог тима против ТСЦ-а, били смо близу позитивног резултата али, нажалост, поражени смо. И даље сам оптимиста и верујем у моје играче. Надам се да и они верују да заједно можемо да остваримо успех без обзира на распоред.

Говорећи о дуелу са Црвеном звездом, екипом у којој је Ђорђевић својевремено играо и био капитен, Ђорђевић истиче да се радује том дуелу, иако очекује тежак меч:

остујемо Звезди на њиховом стадиону што је увек изазов, али морамо и да будемо реални и сагледамо целокупну слику. Играчи су доста исцрпљени и физички и психолошки и сигурно ћу морати да правим одређене рокаде. Ситуација на табели нам говори да првенство мора да нам буде приоритет, а ми после утакмице у Kупу играмо против Партизана. Желимо да до зимске паузе сакупимо што је могуће више бодова. То не значи да у Београд идемо са белом заставом. Захтеваћу, као и увек, максимално ангажовање и борбеност од мојих играча, да се испрсимо колико можемо. Kада се утакмица заврши желимо да будемо сигурни да смо дали све од себе, видећемо за шта ће то бити довољно – закључио је Ђорђевић.

 

У осмини финала се игра један меч, а уколико након 90 минута не буде било победника, учесника четвртфинала одлучиће једанаестерци. Утакмица је на програму од 18 часова, а главни судија биће Никола Радаковић из Новог Сада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *