Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички на Чаиру дочекује панчевачки Железничар

Само четири дана након гостовања Раднику, фудбалере Радничког очекује нови изазов у 9. колу Супер лиге Србије. У уторак, 26. септембра од 17 часова на Чаиру гостује новајлија у елитном рангу, Железничар из Панчева. Руководство клуба одлучио је да отвори капије за публику, а играчи и стручни штаб позивају публику да им да „ветар у леђа“ за још једну победу на домаћем терену.

Меч је на конференцији за медије најавио шеф стручног штаба, Никола Трајковић.
-Очекује нас јако захтевна утакмица. Изузетно је битно за нас да покушамо да одржимо позитиван низ резултата на домаћем терену. Да бисмо то остварили и да после меча можемо да се заједно радујемо, најбитније је да енергетски будемо на високом нивоу, као у утакмицама против ИМТ-а и Радничког из Kрагујевца. Не смемо да поновимо партију из Сурдулице, јер са таквим приступом и енергијом на терену не можемо да очекујемо позитиван резултат. Преузимам и део кривице на себе, да смо раније реаговали изменама, можда смо могли раније да притиснемо Радник и, верујем, на крају добијемо ту утакмицу. Добро смо анализирали екипу Железничара, знамо одакле прети опасност и како ће играти. Припремили смо наше дефанзивце, није било пуно времена, али смо успели да скаутирамо у потпуности наредног противника и његове појединце.

Трајковић је анализирао и позитивне и негативне стране у свом саставу.
-На последње три утакмице нисмо примило гол, разговарали смо са играчима и желимо да позитивне аспекте у игри и даље држимо под контролом. Свесни смо и да офанзивно морамо бити убојитији. Стварали смо шансе на свим мечевима осим у дуелу у претходном колу. Наши нападачи имају жељу и труде се, међутим, реализација није још увек на нивоу. Верујем да и то долази на своје место у наредном периоду и да ће прорадити и Шкрбић и Ивеља. Недостаје им по један погодак да и њима крене низ. Сви у тиму треба да радимо да њима оставимо довољно простора и прилика за поготке. Не гледам то као проблем појединаца, ако читав тим игра како је потребно, нападачи ће бити ефикаснији.

Говорећи о кадровској ситуацији у екипи, Трајковић је наговестио да располаже сличним фондом играча као пред претходне две утакмице.
-Бакић и Стојановић и даље не могу да конкуришу за састав, остали играчи су мање-више сви спремни. Морам да споменем и Росића који је меч са Радником играо под високом температуром. Вече пред утакмицу није изгледало ни да ће сутрадан моћи да устане из кревета, а он је стиснуо зубе и учинио све да се спреми за утакмицу. Тај потез и став је један од показатеља да играчи заиста желе да дају свој максимум и да се боре и за тренера, за саиграче и клуб.

Меч на Чаиру судиће главни судија Момчило Марковић из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *