Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Трајковић и Пејовић пред Радник: Прилика за улазак у серију добрих резултата

У осмом колу Моцартбет Суперлиге Србије екипа Радничког гостоваће једини пут јужније од Ниша у овсезонском елитном рангу такмичења, Раднику из Сурдулице. Меч је на програму у петак, 22. септембра од 16 часова, а овај дуел најавили су шеф стручног штаба Нишлија, Никола Трајковић и капитен екипе, Александар Пејовић.

Након победе у претходном колу пред својим навијачима на Чаиру, Раднички сада жели да тај тријумф капитализује и позитивним резултатом на гостујућем терену. Тренер Трајковић очекује велику борбу на “Ефбет арени”.
Чека нас јако тврда утакмица, врло мотивисан противник. Још и више мотивисани морамо да будемо ми. Мислим да је право време да се донесу бодови са гостовања. Нашим навијачима, који су нам дали велику подршку на претходној утакмици сигурно би много значило да се вратимо са три бода. Радник смо доста скаутирали. Знамо да њихов тренер воли да игра из задње линије, међутим, вероватно због терена који то не дозвољава, играју доста директнији фудбал у последњих неколико утакмица. Тако да смо се ми спремали и да изађемо високо, али и за средњи блок и надам се да ће све оно што смо радили током протекле недеље бити довољно да забележимо добар резултат. Они су од почетка сезоне демонстрирали чврстину у игри, то показује и број постигнутих и примљених голова на њиховом конту. Знају да играју на резултат. Њихових седам бодова поштујемо, али морамо да поштујемо и име и величину нашег клуба и на утакмицама са ривалима као што је Радник из Сурдулице ми морамо да идемо на три бода.

Говорио је Трајковић и о стилу игре који гледаоци могу очекивати на сутрашњем мечу:
Што се тиче терена и услова за игру, важно је да знамо шта спремамо, кад спремамо, ко је противник, какви су услови, амбијент… Можемо да причамо о некој филозофији игре, али шта ако терени то не дозвољавају да се спроведе? Посебно ће бити проблем када будемо ушли у новембар, децембар… Принуђени смо да се прилагођавамо ситуацији. Ако ће терен бити у оном стању какав је био против ТСЦ-а, вероватно ће се играти директније. Понављам, наш циљ у Сурдулици није да играмо лепршав фудбал, већ да отуда донесемо бодове, закључио је стратег Нишлија.

Kапитен екипе, Александар Пејовић, осврнуо се и на претходне дуеле које су ове две екипе одиграле у Супер лиги:
Очекује нас тешка утакмица, дерби јужног дела Србије. Утакмице са Радником претходних сезона увек су доносиле посебну драж и од посебног су значаја за оба тима. Неће бити лако превасходно због терена, али и начина игре Радника. Мораћемо да одиграмо добру такмичарску утакмицу, на резултат. Лепоте у игри не верујем да ће бити много. Најбитније је да донесемо три бода, да потврдимо победу над ИМТ-ом. Kрајње је време да кренемо у серију добрих резултата, мало нам и распоред иде наруку у ова три кола, тако да бисмо сутрашњом победом дошли у позицију да се вратимо у део табеле где мислим да заслужујемо да будемо, али то морамо да покажемо на терену.

Главни арбитер на мечу Радник – Раднички биће Милан Илић из Ћуприје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *