Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Шарац и Росић пред Спартак: Морамо боље, у Суботицу идемо по бодове

Фудбалере Радничког у недељу очекује гостовање екипи Спартака у Суботици у оквиру 27. кола Супер лиге Србије, а тај меч најавили су на конференцији за медије шеф стручног штаба Драган Шарац и голман и капитен екипе Драган Росић.

Шеф струке Радничког Драган Шарац нагласио је да следи изузетно битан дуел за обе екипе који захтева мобилизацију свих играча у погону, и додао:
Потрошили смо много кредита ове сезоне. Сви играчи који су нам на располагању морају схватити озбиљност ситуације и важност овог меча и у њега морају ући максимално мотивисано и концентрисано. Покушаћемо да се из Суботице вратимо са позитивним резултатом – макар једним бодом на нашем конту. Целе недеље смо разговарали и добро радили на отклањању слабости које смо уочили на претходним утакмицама.

Говорећи о кадровским проблемима пред ово гостовање, Шарац је открио да неколико играча има ситније повреде и да ће након данашњег тренинга одредити путнике за Суботицу.
Ровити су Андреја Стојановић, Миљан Шкрбић и Саша Марјановић, а дуже је одсутан Димић. Проценићемо са лекарима ко од њих може и мора да заигра у недељу. Имамо још четири утакмице до краја регуларног дела првенства, а након ове са Спартаком следи репрезентативна пауза, имамо довољно времена и прилика да поправимо утисак и скор. Ротираћемо неке играче и пружити прилику и осталим фудбалерима, а на њима је да је искористе. Сви морају да допринесу позитивном резултату, како стартери тако и играчи који улазе са клупе.

О екипи Спартака Шарац је говорио са доста поштовања:
Темељно смо анализирали њихове играче и стил игре. То је екипа са доста квалитетних појединаца, имају убојита крила и комплетну офанзивну линију, а уз њих и неколико изузетно искусних играча који су лидери тог тима. Непоражени су на већ четири узастопних лигашких мечева. Наша предност на тој утакмици мора бити приступ игри и мотивација. Уколико тиме покажемо реакцију, доћи ће и победе на утакмицама а са њима и самопоуздање.

Драган Росић поново је добио позив за наступ у А селекцији Србије и биће део тима у квалификацијама за Европско првенство. Kапитен Радничког нагласио је да је за њега у овом тренутку први приоритет боља игра и резултат Радничког.
Највећа је част добити позив националног тима. То је потврда доброг рада и квалитета за сваког играча. Међутим, сада сам потпуно посвећен утакмици против Спартака и нашем учинку на њој. Обавеза ми је и одговорност да што пре изађемо из лоше серије. Разговарамо, радимо, трудимо се да исправимо грешке након којих смо примали голове у претходним утакмицама. Моји саиграчи су добри момци и играчи, дружимо се и нема подела, уколико и на утакмици покажемо то јединство, доћи ће и резултати. Очекује нас тежак меч, али ми морамо ићи на позитиван резултат.

Утакмица Спартак – Раднички на програму је у недељу, 19. марта од 15 часова, одиграће се на суботичком Градском стадиону а главни судија ће бити Павле Илић из Kрагујевца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *