Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

САОПШТЕЊЕ

Фудбалски клуб Раднички захтева да се прекине са тендециозним суђењем у Суперлиги Србије.

У складу са тим, треба размотрити да се повећа број тренутних судија, како се не би понављали из утакмице у утакмицу, што свакако изазива подрозење спортске јавности.

Од почетка ове сезоне стрпљиво смо чекали да видимо да ли има назнака било каквог озбиљнијег рада у оквиру Судијске комисије ФСС. Показало из кола у коло да су захтеви попут траспарентности и рада превелика очекивања од ове комисије.

У првом колу против Спартака из Суботице поништен нам је гол, због наводног играња руком. То се нигде на снимку не види. Такође, на тој утакмици смо видели и црвени картон за Раднички, као и пенал за домаћина.

У шестом колу утакмица Радничког против Пролетера одлучена је непостојећим пеналом у корист тима из Новог Сада (судио је судија из Новог Сада). У десетом колу против Металца додељена су нам два престрога жута картона, а посебно други, где је фаул за Раднички, док га судија досуђује за Металац и даје други жути, односно црвени катон нашем играчу.

И у 12.колу на утакмици против Војводине, као и на претходној, смо остали са играчем мање. На истој утакмици играчи Радничког су добили четири жута картона, као и секретар клуба. Црвене картоне су добили спортски директор и помоћни тренер.

Од прве до последње утакмице евидентно је перфидно суђење, где се свирањем бројних фаулова помаже нашим противницима. Имајући у виду да постоји континуитет у суђењу на штету Радничког од првог кола, приморани смо да се огласимо по овом питању и захтевамо да се испитају аномалије у суђењу.

Осим непостојећих критеријума приликом суђења, евидентно је непостојање истих и приликом избора судија. Сваки пут када се додели судија за нашу утакмицу питамо се где су границе? Тако је на утакмици против Пролетера у Нишу судио судија Максимовић, који живи и ради у Новом Саду, одакле је и Пролетер. Утакмицу против Војводине у Новом Саду судио је судија Симовић, који је из Новог Сада, односно Ловћенца. Утакмицу против Металца је судио опет судија из Ловћенца. То намеће питање колико је велики тај Ловћенац када има толико фудбалских судија и зашто они увек суде Радничком? Да ли је тај Ловћенац већи од западне и источне регије, пошто је очигледно да има више судија из тог војвођанског села него из појединих региона Србије. Уосталом, на утакмицама Радничког никад није судио судија из Ниша.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *