Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Саопштење за јавност поводом суђења на утакмици Раднички – Јавор

Уместо да вечерас играчи и навијачи Радничког славе заслужену победу над Јавором, након утакмице су сви остали неми и згранути поступцима судије Момчила Марковића.

Раднички је добио меч 21. кола Супер лиге Србије против Јавора, али је исти овај вечерашњи меч могао и да изгуби – да је он потрајао само 5 минута дуже и да је џелат Момчило Марковић успео у својој намери и довршио своју егзекуцију нишког тима.

Посетиоци на стадиону, као и сви они који су гледали пренос утакмице, у чуду су могли да виде дељење „правде“ на њој. Недосуђивање очигледних фаулова над играчима домаћег тима, тенденциозне одлуке и покушаји да се прекроји резултат меча на сваки могући начин, само су део арсенала који је вечерас демонстрирао Марковић са помоћницима. На крају, по завршетку меча и изласка са терена, судија је имао и вербални сукоб са децом на трибинама стадиона и вређао их је, што је испод нивоа сваког одраслог човека.

Гледаоцима који су видели вечерашњу представу ових људи, јасно је да је зашто је Раднички ту где јесте на табели и да су судије те које кроје пласман. Управо је због оваквих судија тих гледаоца све мање на стадионима, делиоци правде у Србији уништавају фудбал и поједине клубове.

Kоји је мотив за овакво суђење на овом мечу? Да ли су то спортски или ванспортски мотиви? Морамо да се запитамо зашто се све ово дешава и није ли разлог саплитања Радничког тај да не би престигао на табели неке друге клубове?

У сезони 2023/24 исти судија је Радничком судио у 4. колу на утакмици Војводина – Раднички (3:2), у 13. колу на утакмици Раднички – Спартак (1:1), па у 17. колу на утакмици ТСЦ – Раднички (1:0). Раднички очигледно никада не може да добије противника када судији Марковић а данас смо победили упркос томе. Раднички је победио и судију и Јавор.

Ако Раднички смета тим и таквим комбинацијама, желели бисмо да нам се то и саопшти, клуб ће сам иступити из Супер лиге. Да ли ће се већ једном стати на пут оваквим квази судијама и њиховом дељењу „правде“? Kоје ће консеквенце сносити данашњи судија након својих монструозних потеза? Да ли ће и сада руководство ФСС треба дати подршку Дејану Сантрачу, и тиме покушати да још једном „заврши све“? Фудбал постоји због клубова, играча и навијача, а не због судија.

Фудбалски клуб Раднички Ниш моли српску спортску јавност да погледа целу утакмицу Раднички – Јавор. Уколико већина сматра да нисмо у праву око примедби на суђење, Раднички је спреман да се извини, али ако већина види оно што смо и ми видели – онда инсистирамо да се утврде мотиви оваквог суђења и да судија поднесе консеквенце за своје понашање и поступке.

Управни одбор ФK Раднички Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *