Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Сивић: Очекујте нападачки Раднички

Нови шеф стручног штаба Радничког Томислав Сивић званично је представљен јавности на стадиону Чаир. Искусни стручњак је преузео екипу која недавно завршила сезону на четвртом месту у Суперлиги Србије и имаће задатак да је у експресном року спреми за старт новог првенства, које почиње већ 9. јула, односно за утакмице другог кола квалификација за УЕФА Лигу конференције, које ће нишки тим играти 21. и 28. јула.

Пре него што је извршио прозивку играча и одрадио први тренинг, Сивић се обратио медијима и изнео своја очекивања од рада у Радничком.

Свестан сам у какав сам клуб дошао и каква су очекивања овде. Раднички има светлу традицију, подарио је сјајне играче и тренере југословенском и српском фудбалу. Мој мотив је огроман да овде оставим дубок траг. Искористио бих прилику да честитам мом претходнику Радославу Батаку на томе што је екипу одвео у Европу. Пред нама су сада велике обавезе да поновимо исто, али и да покушамо да будемо још бољи. Времена је мало. Морамо бити брзи, вредни, да много радимо и да многе ствари завршавамо у ходу. Предстоји нам једна од најузбудљивијих сезона у српском фудбалу. Имамо два места у Лиги шампиона, трећепласирани на табели ће највероватније имати загарантовану јесен у Европи, четврти и пети на табели ће ићи у европске квалификације. Као што можемо да видимо већина клубова се озбиљно појачава, сад сви виде своју велику шансу, а на нама је да будемо део тога и да будемо у тој борби до краја. Спремни смо за то и пред нама је мукотрпан рад током ових кратких припрема– рекао је Сивић.

Стратег Нишлија је потом говорио о прелазном року и евентуалним појачањима.

Не треба пуно мењати у екипи која је била четврта у Суперлиги Србије, али требаће нам неколико новајлија, како бисмо појачали конкуренцију. Ја сам људима који воде клуб предочио на којим позицијама би требали да се појачамо и верујем да ћу добити те играче до 19. јуна, када путујемо на главни део припрема у Словенију. Тамо ћемо одиграти и четири контролна меча. Мислим да су Радничком потребни по један нападач, везиста и дефанзивац. Центрафор Миљан Шкрбић нам излази из тешке повреде и не можемо одмах да га максимално оптеретимо. Немам изричите жеље што се тиче имена, већ сам челницима Радничком доставио профиле играча који би се уклопили у мој систем. Пратимо ситуацију око Стефана Митровића. Он је један од носилаца игре овог тима, добио је неколико дана одмора због обавеза у младој репрезентацији и ја се надам да ћу моћи да рачунам на њега. Он има озбиљне понуде за одлазак, а уколико оде, онда ћемо морати да доведемо још једног фудбалера на његовој позицији крилног нападача– истакао је Сивић.

Раднички би под новим тренером требало да игра нападачки фудбал.

Ја сам тренер који гаји тај офанзивни стил и не одустајем од тога. Може и да се види да су сви клубови које сам тренирао били међу најефикаснијим у својим лигама. И када сам зимус преузео Нови Пазар, који се грчевито борио за опстанак, нисам променио став. Играли смо утакмице са много датих голова и таквим приступом смо и дошли до циља. Ја знам колико је публика у Нишу пробирљива и колико познаје фудбал и верујем да ће им се допасти овај Раднички– нагласио је искусни стручњак.

Управо је нишка публика била незадовољна играма под Радославом Батаком, иако је остварен циљ и изборена Европа.

-Каријера једног тренера зависи искључиво од резултата. Колега Батак се одлучио за такав приступ и остварио је овде велики резултат. То нико не може да му одузме. Па и Мурињове екипе не играју лепо, а он је освојио све могуће трофеје. Међутим, постоје такве средине, као што је Ниш, где се траже резултати, али и лепи потези, мечеви на гол више. Ја управо преферирам то и од тога нећу одустати. Мислим да имамо добру екипу и да овим играчима неће бити проблем да се преорјентишу на офанзивни стил– завршио је Сивић.

Томислав Сивић је са собом довео помоћника Вујадина Раденковића, а из старог стручног штаба у клубу су остали помоћни тренер Владимир Ђорђевић и тренер голмана Завиша Пејић.

Раднички су по завршетку прошле сезоне напустили Вујадиновић, Касалица, Ковачевић, Павлов и Станковић, а прва појачања ће почети да пристижу у наредним данима.

На прозивци су се појавили следећи фудбалери: Филип Дујмовић, Марко Дробњак, Димитрије Стевановић, Урош Китановић, Стефан Илић, Никола Аксентијевић, Милан Савић, Бојан Млађовић, Александар Богдановић, Огњен Бјеличић, Андрија Марковић, Немања Јовичић, Петар Ћирковић, Александар Пејовић, Александар Месаровић, Виктор Живојиновић, Никола Штулић, Лазар Арсић, Лазар Јовановић, Страхиња Адамовић, Алекса Душанић, Бранислав Томић, Миљан Шкрбић, Симеон Ћирић, Борис Смиљковић, Вељко Чарапић, Стефан Николић, Стефан Лазовић и Амину Абдулмахид.

Интернационалци Риоеји Мићибући и Базил Јамкам добили су још два дана одмора, а нешто дужи одмор имаће Стефан Митровић, који је играо за младу репрезентацију Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *