Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Андрија Луковић у Радничком

Раднички је у дану када започиње припреме за наставак сезоне добио велико појачање, дрес „Реала са Нишаве“ обући ће Андрија Луковић. Српски везиста са богатим интернационалним искуством на Чаир стиже из азербејџанске Зире, са којом је недавно раскинуо уговор.

 

Андрија Луковић рођен је 1994. године и наступа на позицијама централног везног и офанзивног везног играча. Поникао је Раду, где је након партија у млађим селекцијама заиграо и у сениорском тиму. Уследили су трансфери у холандски ПСВ, Црвену звезду, па Вождовац,  у коме је на 59 утакмица постигао 16 голова и забележио 6 асистенција. Уследио је трансфер у пољски Раков, па селидба у Португалију где је наступао за тамошње суперлигаше – Фамаликао и Белененсеш. Претходну сезону одиграо је у екипи Зира из Азербејџана.

 

Луковић важи за једног од најталентованијих српских играча у свом узрасту, наступао је својевремено за све млађе репрезентативне слекције Србије, а био је члан и златне генерације омладинске репрезентације Србије, која је освојила Европско првенство у Литванији 2013. године. Био је стрелац победоносног поготка у финалној утакмици против Француске.

Пре Луковића, Раднички је своје редове појачао камерунским репрезентативцем Колинсом Фајем и нападачем из БиХ, Семиром Смајлагићем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *