Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Два велика појачања за Раднички пред припреме у Турској

Фудбалски клуб Раднички данас је добио два велика појачања. Опрему клуба задужили су искусни дефанзивац Марко Петковић и нападач који је своју каријеру започео управо на Чаиру – Стефан Вукић.

Екипа тренера Николе Трајковића појачана је, најпре, у одбрамбеној линији. Уговор са клубом током дана је потписао универзални дефанзивац, Марко Петковић (31). Још један од повратника на Чаир ове зиме је и Стефан Вукић (28), нападач који у Ниш стиже из екипе Војводине.

Петковић је каријеру започео у ОФK Београду, за који је играо од 2010. до 2013. године, а затим се сели у Црвену звезду. За црвено-беле играо је до 2017. године, забележио стотинак наступа и освојио две титуле првака Србије. Спартак из Москве био је наредна станицау каријери Петковића, а онда је уследио и наступ у португалској Тондели. Повратак у Србију обележио је наступ за ТСЦ, док је након тога Петковић играо и за мађарски Хонвед и грчки Егалео.

У богатој каријери носио је и дрес репрезентације Србије. Наступао је за све млађе селекције, а младу репрезентацију предводио је као капитен. Играо је и за А селекцију Србије, за коју је забележио три наступа.

Стефан Вукић (28), још један је од повратника у матични клуб. Стасисти голгетер поникао је на Чаиру, а у Супер лиги Србије афирмисао се играјући углавном за клубове са севера Србије. Нишкој публици итекако је добро познат, јер је носио дресове Синђелића, Цар Kонстантина, Будућности из Поповца. Добре партије пружио је и у дресу Дунава из Прахова. Узлазном путањом његова каријера почела је одлсаком на север, где је био члан Србобрана, Будућности из Пригревице, Оџака. Наступ за Златибор и добре партије омогућили су му прелазак у ТСЦ, где је такође имао запажену улогу. Kаријеру је успешно наставио у новосадској Војводини, одакле се Вукић и враћа у Ниш.

Осећам се веома срећно јер се враћам у свој клуб, у коме сам почео своју фудбалску причу. После десет година маштања да дебитујем и наступам за Раднички, оствариће ми се дечачки сан и велика жеља. Ситуација у којој се клуб налази за мене је изазов и велика амбиција. Раднички уопште не заслужује позицију на којој се тренутно налази и сви морамо бити свесни тога и учинити све да га што пре вратимо у плеј оф, а онда и онда и у борбу за излазак у Европу. Овде сам међу добрим играчима и пријатељима, верујем да ћемо на пролеће сви бити прави. Свако треба да да свој допринос у томе, а мој ће, надам се, бити голови. Већ неколико пута смо покушавали да реализујемо мој прелазак у Раднички, сада су се коначно све коцкице поклопиле.

 

Раднички су, пре Петковића и Вукића, у овом прелазном року појачали још и камерунски репрезентативац Фаи, нападач Смајлагић, везиста Андрија Луковић, па повратници у Ниш – нападач Борис Kрстић и голман Никола Васиљевић.

Стручни штаб и првотимци сутра путују на главни део припрема у Турско одмаралиште Белек крај Анталије, у којем ће боравити 15 дана и одиграти четири контролне утакмице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *