Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Финиш припрема на Чаиру

Раднички од данас тренира у Нишу. Утакмица против Металца игра се у суботу.

После повратка из Турске, где су бии на двонедељним припремама за пролећни део првенства Суперлиге Србије, фудбалери нишког Радничког добили су два дана одмора од свог стручног штаба, а са тренинзима су наставили данас на свом стадиону.

Тим са Чаира је у Турској одиграо пет контролних мечава . Савладао је пољски ЛКС (1:0) и украјинску Инхулец (2:1), изгубио од пољске Јагелоније (0:3) и руске Аланије (3:5) и ремизирао са руским Акроном (1:1).

-Логично је да се момци одморе после напорног рада и пута. Реализовали смо план рада у Анталији у потпуности, организовали смо више од 20 јаких тренинга, одиграли контролне мечеве против изузетно јаких противника, од којих су, за разлику од нас, који смо били на почетку, неки били у самом финишу свог рада.  Веома сам задовољан пруженим на овим мечевим, јер су наши фудбалери у сваки улазили као да се ради о првенственим утакмицама и максимално мотивисани. Прилику да се покажу добили су сви наши фудбалери, много више они који су исказали већу спремност и квалитет и који су без сумњи у категорији стандардних или оних који најозбиљније куцају на врата нашег најбољег тима, али, заиста и сви остали и млади играчи- рекао је шеф стручног штаба Радничког Владимир Гаћиновић.

Тренер Радничког посебно наглашава да се чека повратак и прикључење екипи репрезентативаца Србије:

-Са припрема у Турској одсуствовали су, али сазнајем да су ипак веома добро радили са репрезентацијим на турнеји, Никола Стевановић и Никола Аксентијевић. Данас или сутра долазе у Ниш и одмах ће се укључити у редован рад. Вратио нам се и Душан Пантелић, опоравили  су се од повреда Александар Ковачевић и Ненад Шљивић, који нису играли у завршници првог дела шампионата, ту су повратник на Чаир из Јагодине Петар Ристић и појачања Огњен Ђуричин, Вељко Трифуновић и Младен Ковачевић који се намећу- казао је Гаћиновић.

Финиш јесење сезоне у Радничком обележио је Петар Ђуричковић, који се средином првог дела шампионата Србије вратио на Чаир из Грчке. И на овим припремама и пријатељским и утакмицама овај врсни фудбалер показао је колико значи нишком тиму:

-Имали смо изузетне услове за боравак, рад и одигравање контролних мечева. Све је било максимално, од врхунског смештаја, терена за тренинге, амбијента у којем смо проверавали своју снагу, квалитет и могућности, као и за време иоправка од напорног рада. И све смо максимално искористили за рад и уигравање екипе, тако да се надам да ћемо бити међу најбољим наредног пролећа. Имаће Раднички добар и јак састав и велики сам оптимиста- изјавио је  Ђуричковић.

Нишки фудбалер подсећа на крај првог дела првенства:

-Јесен смо са тренером Гаћиновићем на клупи завршили освајањем свих девет бодова и три победе на исто толико утакмица првенства. Не кријемо да намеравамо да већ од првог кола пролећа наставимо у том истом и победничком ритму. Гостујемо у првом колу наставка Металцу и на овом мечу због картона неће играти Никола Аксентијевић и Душан Пантелић. Без обзира на то убеђен сам да ћемо већ на премијери пролећа и на овом гостовању у Горњем Милановцу показати да поседујемо квалитет за једно од високих места у врху табеле. У најкраћем, једва чекамо наредни викенд и наставак шампионата Суперлиге-  завршио је  Петар Ђуричковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *