Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Пораз Радничког од Kарвине на припремама у Турској

Екипа Радничког изгубила је у другој припремној утакмици у Белеку од чешке екипе Kарвина са 2:0.

Сеф стручног штаба Радничког, Никола Трајковић, „промешао је карте“ и у састав који је започео утакмицу уврстио неколико фудбалера који су у јесењем делу шампионата, али у првој утакмици припрема имали мању минутажу.

Прву прилику на мечу имао је Раднички, већ после четири минута игре. Месаровић додао лопту Цветковићу који је шутирао преко гола. Након тога је Kарвина два пута претила, али је оба пута успешно интервенисао голман Васиљевић. Ипак, противник је успео да дође до вођства у 30. минуту, када је Долежал погодио мрежу Нишлија. Покушао је исти играч да дође до гола и у 37. минуту, али је још једном успешно интервенисао Васиљевић. Са друге стране, окушао се и Ивеља, али је лопта отишла поред гола након његовог ударца. У завршници првог полувремена Долежал је још једном погодио мрежу Расничког за коначних 2:0.

Изабраници Николе Трајковића били су бољи и конкретнији у наставку игре. Најизгледније шансе за погодак имали су Петров и Луковић, ређале су се прилике једна за другом, али су голови изостали.

Након меча, Трајковић је сумирао утиске.

Гледам да сви играчи добију пођеднаку шансу у припремном периоду, како би били начисто шта од кога можемо да очекујемо. Поново смо агресивније и квалитетније одиграли друго полувреме од првог. У првом делу игре нисмо добро контролисали противничке центаршутеве и нисмо имали добру контролу лопте. Противнику смо давали превише простора, и као последица свих тих грешала стигли су погоци које смо примили. Kарвина је квалитетна екипа, физички доминантна. Улазили су добро у дуеле и чини ми се да смо ту изгубили средину терена. Недостајало је мало више агресивности и снаге код наших играча. Ово је тек друга утакмица, и имамо још доста да радимо.

Александар Војновић истакао је да резултат и даље није у првом плану, већ рад на уигравању екипе и отклањању грешака.

Након победе на премијери уследио је и први пораз. За нас је важније да смо се добро истрчали и одиграли један захтеван меч, који је према броју дуела и фаулова могао да се окарактерише као првенствени, а не пријатељски. Можда смо и олако поклонили голове противнику, а у другом делу смо одиграли знантно боље. Могли смо постићи и који погодак, али нажалост нисмо. Ово је уобичајено за уводни период припрема и идемо даље.

 

Раднички – Kарвина 0:2 (0:2). Стрелaц: Долежал у 30. и 44. минуту.

Раднички: Васиљевић, Петковић, Војновић, Бакић, Фреј, Цветковић, Стајић, Илић, Месаровић, Белаковић, Ивеља.

Играли су још: Вукић, Петров, Петровић, Фај, Луковић, Стојковић, Стевановић, Стојановић, Kрстић.

Kарвина: Циупа, Траоре, Иван, Жак, Долежал, Регали, Свозил, Будински, Флеишман, Езех, Kричак. Играли су још: Бедерка, Ражнатовић, Аyаоси, Мосес, Бохац, Аделеке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *