Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Ђорђевић пред Чукарички: Да будемо храбри, прави, а од Ниша направимо неосвојиву тврђаву

Фудбалери Радничког у недељу од 15 часова дочекују београдски Чукарички у склопу 16. кола Суперлиге Србије.

Обе екипе заузимају позиције у доњем делу табеле, те су бодови и повратак међу места која доносе пласман у плеј-оф императив у наредном окршају.

Тим са Чаира је након последњег дуела и пораза од екипе Новог Пазара остао без тренера Трајковића који је поднео оставку на ту функцију. У току репрезентативне паузе екипу је преузео нови шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић. Млади стручњак није имао превише времена за рад, те је на почетку конференције за медије сагледао прве дане у новом клубу:

Радили смо доста на физичкој припреми, тактици, али и на психолошком плану. Покушао сам да што боље упознам тим, а и они мене. Сигурно је да има проблема, али смо добро радили и мислим да смо на добром путу да се подигнемо. Добио сам много информација откако сам ушао у клуб, али и играчи од мене. Морамо у ходу да решавамо проблеме које смо приметили, поготово што нам предстоји јако тежак распоред. Рекао сам им да је за њих од овог кола почетак првенства, да склонимо са стране и заборавимо све што је било, а заиста, суштински и јесте почетак другог дела првенства. Играчи не смеју ништа да схвате трагично, морамо да кренемо да узимамо бодове, танка је линија на тренутној табели између плеј-офа и плеј-аута.

У досадашњим мечевима стекао се утисак да је екипи Радничког увек мало недостајало да дође до позитивнијих резултата и бољег конта на табели:

Морамо да будемо храбри, прави, да променимо приступ. Уколико момци буду карактерно добри, пожртвовани, публика ће то и препознати. Ипак за то је потребно време, не иде ништа преко ноћи. Неке екипе се одмах подигну, неке касније, али ја верујем у ове момке. Нека на овој утакмици исправимо 20-30 одсто оного што није ваљало и ја ћу бити задовољан.

Након анализе затеченог и урађеног у својој екипи, Ђорђевић је говорио о наредном противнику:

Чукарички је екипа која је годинама међу четири најбоље у Србији. Један од најорганизованијих клубова. Садашњи састав има велики индивидуални квалитет, они немају проблем игре, већ резултата. Долазе овде да ураде све да узму бодове, они су по мени фаворити. Ипак, као што сам рекао када сам дошао, ми морамо да направимо неосвојиву тврђаву од Ниша. Да свима дамо до знања да не могу да узму бодове овде. У том правцу тренирамо, радимо и покушаћемо све да урадимо да тако буде. Да ли ћемо успети не знам, али трудићемо се – истиче тренер Радничког Славољуб Ђорђевић.

Ђорђевић је истакао и да је поседно срећан што нема повређених играча у туиму, већ на окупу има читав ростер од којих ће изабрати стартних 11 за недељни меч:

Момци добро раде и тренирају, у медицинском смислу немамо кадровских проблема. Морамо да поведемо рачуна да не нагомилавамо жуте картоне, јер нам предстоје важни мечеви. Са екипом је и најискуснији, Саша Марјановић, разговарао сам са њим и очекујем да и он дати свој допринос у нашој борби за бодове, може да буде лидер који нам је понекад на терену недостајао- завршио је Ђорђевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *