Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Славољуб Ђорђевић промовисан на Чаиру

Славољуб Ђорђевић данас је на Чаиру представљен као нови шеф стручног штаба Фудбалског клуба Раднички.

Млади стручњак екипу преузима након оставке Николе Трајковића, који је екипу водио од почетка првенства. Ђорђевић је претходно био стратег сурдуличког Радника у два наврата, као и новосадске Војводине, а пре њих водио је млађе селекције Црвене звезде. Свој деби на клупи „Реала са Нишаве“ имаће у мечу 16. кола Супер лиге Србије, када Раднички на свом терену игра са Чукаричким.

Захвалио бих се Ивици Тончеву и Управном одбору клуба, што су ми дали прилику да водим Раднички. Играо сам овде, имам пуно пријатеља у Нишу. Сматрам да је Раднички у свему међу четири водеће екипе у Србији и ово је клуб који је некада био најгледанији у лиги. Ситуација је таква каква је, распоред такође, не треба да кукамо. Овај тим има потенцијал, једноставно – сплет околности довео нас је на ово место. Мој стручни штаб и ја даћемо све да стабилизујемо клуб и надам се да ћемо успети у томе. – навео је у уводном излагању Ђорђевић.

 

Када је реч о стручном штабу, Ђорћевићу ће помагати Нишлија Предраг Ранђеловић, његов дугогодишњи асистент, који је својевремено такође наступао у Радничком, кондициони тренер Никола Петровић, као и досадашњи тренери, Владимир Ђорђевић и тренер голмана Игор Павловић.

Упитан да сагледа досадашње наступе своје екипе, као и резултате у овој сезони, нови стратег је нагласио да је основни задатак стабилизовати екипу:

Стабилизација клуба први је циљ. Такмичење је никада уједначеније, више се не губи титула због једног пораза и то је добра ствар. Свако сваког може да победи. Плеј-оф нам је на неколико бодова, а поново смо у опасној зони. Да ли ћемо бити у плеј-офу, не знам, иако мислим да имамо квалитет. Танка је линија између плеј-офа и плеј-аута, важно је да публика и јавност не стрепе да ли ће се клуб борити за опстанак. Ја о томе не смем ни да размишљам, јер би то био пораз и за мене. 

 

Говорећи о екипи и постигнутим резултатима ове јесени, нови стратег Нишлија истакао је да добро познаје играче и да је пратио Раднички у претходним утакмицама:

Раднички је играо офанзивно, а није давао голове. Видећемо зашто. Морамо да научимо да се такмичимо, јер су нам бодови битни. Шта значи то играмо храбро, а изгубимо. То је као да идемо у рат да погинемо. Треба да сакупљамо бодове. Имамо играче, али ми се чини да још увек нису тим. Морамо да направимо тим, јер тим прави резултате. Тренери губе, а играчи добијају утакмице.

Свестан је Ђорђевић и на чему треба додатно радити у екипи:

Када год сад долазио у Ниш као тренер, истицао сам да је овде тешко да се игра. И сви мора да знају када играју у Нишу да ће морати да пролију крв и зној да би освојили бод, не сва три. То ћу покушати да унесем у ову екипу. То је оно што јој фали. Не знам да ли ћу успети, али ћу се трудити. Познајем екипу, оно што сам још приметио је да треба да се поради на дисциплини, да нађемо начин да решимо проблеме ако их има. Не знам дубље проблеме, једно је када сте у свлачионици, а друго када гледате утакмицу. Гледаћу да променим неке ствари,, смањимо индивидуалне грешке. Сметају ми неке ствари у дефанзиви, офанзивно не бих много мењао. 

 

Раднички јесењи део првенства „затвара“ поново мечевима против водећих екипа на табели Супер лиге:

У фудбалу нема идеалног. Ако изгурамо овај период, долази мало лакши распоред. Када је најтеже, тада се види од чега смо направљени. Зато сада сви треба да идемо у истом правцу. Није фудбал светло, да упалиш и угасиш. Добро је што имамо сад колико – толико времена да у ходу решавамо неке ствари. Играчи одговарају мени, а ја управи. По природи сам борац и даћемо све од себе. Некада је потребна и срећа, а она се заслужује, поштеним радом и залагањем. – завршио је Славољуб Ђорђевић своје прво обраћање нишким медијима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *